Novetat al Born

Carmina: tripa, fricandó i festa

  • Carmina, que ocupa el local de l’històric Parellada, proposa plats de cuina tradicional i, les nits dels caps de setmana, copes i música al ritme de la música d’un discjòquei

Carmina: tripa, fricandó i festa

Ferran Imedio

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Potser cansats d’avantguardes i modernitats que en molts casos no s’entenien o no tenien gaire sentit, els gurmets han tornat al refugi de la cuina tradicional. Davant l’adrenalina de la novetat i el descobriment de tècniques i ingredients, han preferit la tranquil·litat que aporta la seguretat dels plats coneguts, els que la seva memòria gastronòmica identifica i aprecia amb coneixement de causa. 

Ve a tomb aquesta introducció grandiloqüent per parlar del recentment obert Carmina (Argenteria, 37), que combina la carta tradicional amb una oferta que va més enllà amb els seus dissabtes a la tarda i nits de cap de setmana al ritme de la música d’un discjòquei i els còctels de la barra que hi ha sota la claraboia.

Decoració entre el ‘vintage’ i el colonial

El restaurant ocupa el local del Parellada, però amb una altra decoració, a mig camí entre el ‘vintage’ i el colonial, sobretot a la planta baixa, amb aquests ventiladors al sostre i aquests arcs i aquestes plantes penjants... 

Notícies relacionades

Sota la direcció gastronòmica de Josep Maria Masó, per la taula poden desfilar plats tan de tota la vida com la tripa i un fricandó de llibre, dels que demanen sucar-hi pa. O com uns pèsols del Maresme estofats amb carxofa i botifarra negra, unes vieires amb ceps, ceba caramel·litzada i oli de tòfona, un suquet de peix de roca amb patates, una escudella i carn d’olla...

A Carmina, al matí hi ha esmorzars de forquilla amb plats com ara tripa a la catalana, i a les nits dels caps de setmana, festa i copes sota els neons dels capitells de les columnes. Perquè la tradició no ha de ser necessàriament avorrida.