Quatre anys després de tancar

Raül Balam ressuscitarà el Sant Pau amb fricandós i canelons

  • El xef de Moments reobre el restaurant que la seva mare, Carme Ruscalleda, va convertir en una llegenda gastronòmica per servir cuina de mercat tradicional

Raül Balam Ruscalleda, ahir, al restaurant Moments, de l’Hotel Mandarin Oriental.

Raül Balam Ruscalleda, ahir, al restaurant Moments, de l’Hotel Mandarin Oriental. / JONATHAN GREVSEN

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

El Sant Pau reobre. Però res a veure amb el restaurant amb tres estrelles Michelin que va consagrar al cel gastronòmic Carme Ruscalleda amb l’ajuda a l’ombra del seu marit, Toni Balam. Quatre anys després de tancar el mític establiment de Sant Pol de Mar, el seu fill, Raül Balam, que defensa dues estrelles a Moments (Barcelona), ha volgut recuperar el negoci, però amb una altra idea: «Cuina de mercat que recordarà un bistrot, però amb aire mediterrani», ha explicat el cuiner a ‘El món a RAC-1’. Serà al juny, sempre que les obres per al rentat de cara acabin en el temps previst.

Notícies relacionades

«Serà la mateixa filosofia que el Sant Pau dels meus pares, però amb una altra essència», avança Balam, que vol fugir de la idea d’un gastronòmic. «Hi haurà canelons, fricandó, peus de porc, pèsols, peix del dia...». Això sí: «De tant en tant muntaré un ‘remember’ amb plats de l’antic Sant Pau per a les 10 persones que caben a la taula de la cuina».

Balam, que també dirigeix la cuina del restaurant Drac de l’Hotel Sant Jordi, està il·lusionat amb aquest projecte que no sap com evolucionarà: «De la mateixa manera que els va passar als meus pares quan van obrir el Sant Pau el 1988 i va acabar sent un dels millors restaurants del món».