El fong més preuat

Tres menús de trufa negra per embogir

És temporada de trufa, un producte que els grans restaurants no perden l’ocasió d’utilitzar. Alguns fins i tot hi dediquen àpats temàtics

Tres menús de trufa negra per embogir
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

La trufa negra té autèntics fanàtics entre els gurmets, per això és habitual que molts restaurants dediquin menús temàtics amb aquest preuat producte ara que és temporada. Aquests dies, els bojos del ‘tuber melanosporum’ poden endrapar un plat rere un altre en aquests tres restaurants de Barcelona. Avisem: prepara la cartera perquè és un producte car.

Hotel Majestic

Fins a finals de març, l’emblemàtic hotel del passeig de Gràcia ofereix dues maneres de degustar el seu menú de trufa. La més completa: sopant allà i quedant-se a dormir en alguna de les seves habitacions dobles a partir de 269 euros per parella (inclouen esmorzar a la carta). La més senzilla: anar-hi un migdia (48 euros sense beguda). Es poden escollir entrants com l’ou a baixa temperatura amb parmentier, bolets, migas cruixents, suc de rostit i trufa, crema de carbassa, encenalls de foie i trufa i sopa de carxofes Prat i encenalls de pernil, entre d’altres. Dels plats principals destaquen el caneló de pollastre rostit amb suc i trufa i el llom de vedella a la brasa amb crema d’albergínia, suc de carn i trufa. També hi ha opcions amb peix o veganes. Es pot acabar amb unes postres de xocolata i praliné o amb un pastís de formatge amb cítrics i coco.

La trufa procedeix de Tòfona de la Conca, tercera generació de la família Espasa, que cultiva aquest fong a les muntanyes de Prades i els boscos del monestir de Poblet i que també es dedica a la recol·lecció silvestre. I per als fanàtics d’aquest fong que vulguin un extra als plats, Majestic ofereix servir-la a 1 euro el gram.


Via Veneto

El veterà temple de la gastronomia barcelonina amb una estrella Michelin no podia ser menys i deixar passar l’ocasió de fer un menú de trufa, un producte tan associat a l’alta cuina. El xef David Andrés ha preparat una proposta interessant que comença amb una mena de servei de te però amb brou d’escudella i pilota trufada com a aperitiu.

Segueix amb increïbles plats com la trufa negra al xampany (una recepta original del restaurant de 1967), l’ou parmesà amb gírgoles dels castanyers i trufa negra, el coulant de crema de carxofa Prat farcida de stracciatella de trufa negra, el pollastre coquelet amb salsa suprema de trufa negra i naps de Talltendre (la Cerdanya), el formatge trufat de la casa i, de postres, pa de pessic líquid de xocolata blanca i trufa blanca amb gelat d’ametlla crua.

El menú, que estarà disponible fins a principis d’abril, costa 125 euros sense beguda, però, per maridar-lo, el sommelier de Via Veneto suggereix 14 vins «madurs, rodons, amb ànima i encant» amb preus que oscil·len entre els 42,5 i els 275 euros.


Cocina Hermanos Torres

Els bessons Sergio i Javier Torres ofereixen al seu restaurant amb dues estrelles Michelin un menú de trufa de Sarrión (Terol) cada dimecres, dijous i divendres de febrer.

Notícies relacionades

Aquests són els seus plats més destacats: consomé de caça i trufa; cruixent de cansalada viada ibèrica i trufa; carbassa, foie i trufa; ou ferrat amb patata i trufa; amanida d’ou vermell amb trufes, bolets i herbes; primera florada de pèsols amb pernil ibèric i trufa; llobarro a la sal de pi, arrels i salsa de trufa; ànec Collverd, el seu paté, nabius i trufes; trufes, avellanes i bolets i i xocolata amb trufa.

El menú de trufa de Cocina Hermanos Torres costa 170 euros sense beguda.