la recepta de la meva vida
Crema catalana de tòfona d'Oriol Ivern
M'agrada fer variacions d'aquestes postres tradicionals. En vaig fer una de rossinyols, i ara, de tòfona.
CREMA CATALANA DE TÒFONA
- 1 l de nata
- 20 g de tòfona ratllada
- 120 g de rovells
- 160 g de sucre
- 30 g de maizena
PREPARACIÓ
1. Barregem els rovells amb el sucre i la maizena. Infusionem la tòfona en la nata i escaldem els rovells.
2. Ho tornem a coure a foc lent fins que comenci a bullir.
3. Ho refredem amb paper film a sobre.
GELAT DE GALETA
- 30 g de sucre
- 600 g de nata
- 700 g de llet
-200 g de rovells
- 400 g de galeta de mantega
PREPARACIÓ
1. Bullim tots els líquids amb el sucre i escaldem els rovells.
2. Hi afegim la galeta i ho triturem tot amb el túrmix.
AVELLANA GARRAPINYADA
- 100 g d'avellana torrada
- 50 g d'aigua
- 50 g de sucre
PREPARACIÓ
1. Ho coem tot junt a foc mitjà sense parar de remenar fins que el sucre empanissi.
EMPLATAT
1. Cremem amb bufador dues vegades la crema catalana de tòfona amb sucre moreno.
2. rossegem un parell d’avellanes garapinyades i les posem al costat.
Notícies relacionades3. Per sobre de l’avellana hi posem el gelat de galeta.
4. Ho acabem amb una làmina de tòfona per sobre del gelat.
- MUNDIAL DE MOTOGP Àlex Márquez: «El meu germà té pilotes, bé, ara una i mitja»
- "No guiris, només locals": augmenten els usuaris d''apps' de cites que veten els 'expats' a Barcelona
-
Ofert per
- Complex d’oci i esport Paella gratis i rumba en directe en la inauguració del nou ‘wakepark’ de Castelldefels
- Hongria Jaume Collboni, en la marxa de l’Orgull LGTBI prohibida a Budapest: «Pot passar demà a Barcelona»
- Calçat Una podòloga, contundent respecte a portar crocs a l’estiu: «L’ideal és que no les utilitzis»
- Recomanacions «Dinar de 10»: els elogis al millor restaurant de Cornellà de Llobregat, segons Tripadvisor
- La moda del te 'matcha': quina és la diferència amb el cafè?
- Dennis Lehane: "Ara la gent prefereix el relatabans que la veritat"
- Un altre menú d’etapes frustrants i llampecs emocionals