Cuina
Aquesta és la millor sopa per netejar el cos després de les festes de Nadal
Tallarines a la ‘puttanesca’: la recepta més tradicional de pasta italiana
Com es fa el pastís de coco que al Brasil anomenen ‘atrapa marits’
Com fer un brioix de tàrtar de salmó en 15 minuts
Una de les preocupacions més grans a la tornada de les festes de Nadal és com hauran afectat la salut els abundants menjars d’aquesta època festiva de l’any. Una de les millors maneres de depurar l’estómac passa per cuinar un altre plat tradicional: la porrusalda.
Aquesta sopa originària de la gastronomia basca, navarresa i de la Rioja compta amb ingredients procedents de l’horta, per la qual cosa és accessible per a qualsevol persona. Així doncs, amb tan sols porros i patates pot cuinar-se aquest plat tradicional. No obstant, solen afegir-se altres components, com ceba, pastanagues o esquelets de pollastre; les quantitats dels quals variaran en funció del nombre de comensals.
Recepta tradicional
Notícies relacionadesTal com recull el portal Ideal, l’elaboració tradicional d’aquest plat del nord d’Espanya indica que es comença col·locant els esquelets de pollastre en una olla amb aigua. A continuació, s’afegeix julivert, una mica de sal i es tapa per cuinar-se al mínim durant uns cinc minuts des que comença a sortir vapor.
Més tard, es desgreixa i es cola el caldo per poder afegir-li la ceba picada i escalfada a foc suau en una cassola amb un rajolí d’oli. Després, s’aboca el caldo, a més dels porros trossejats. Finalment, faltarà incorporar-hi les pastanagues i les patates pelades i trossejades, i es deixa cuinar la barreja durant uns 20 minuts.
- Aïcha Villaverde: "Pots veure una noia empoderada que no sap sortir d’una relació tòxica"
- Dels ‘pijos’ als ‘cayetanos’
- Carmen Mola s’acomiada de la saga de la inspectora Elena Blanco
- El Cercle proposa ampliar el nombre de municipis de l’AMB
- La falta de personal complica l’obertura de negocis d’hostaleria