Cuina
Aquesta és la millor sopa per netejar el cos després de les festes de Nadal
Tallarines a la ‘puttanesca’: la recepta més tradicional de pasta italiana
Com es fa el pastís de coco que al Brasil anomenen ‘atrapa marits’
Com fer un brioix de tàrtar de salmó en 15 minuts

Una de les preocupacions més grans a la tornada de les festes de Nadal és com hauran afectat la salut els abundants menjars d’aquesta època festiva de l’any. Una de les millors maneres de depurar l’estómac passa per cuinar un altre plat tradicional: la porrusalda.
Aquesta sopa originària de la gastronomia basca, navarresa i de la Rioja compta amb ingredients procedents de l’horta, per la qual cosa és accessible per a qualsevol persona. Així doncs, amb tan sols porros i patates pot cuinar-se aquest plat tradicional. No obstant, solen afegir-se altres components, com ceba, pastanagues o esquelets de pollastre; les quantitats dels quals variaran en funció del nombre de comensals.
Recepta tradicional
Notícies relacionadesTal com recull el portal Ideal, l’elaboració tradicional d’aquest plat del nord d’Espanya indica que es comença col·locant els esquelets de pollastre en una olla amb aigua. A continuació, s’afegeix julivert, una mica de sal i es tapa per cuinar-se al mínim durant uns cinc minuts des que comença a sortir vapor.
Més tard, es desgreixa i es cola el caldo per poder afegir-li la ceba picada i escalfada a foc suau en una cassola amb un rajolí d’oli. Després, s’aboca el caldo, a més dels porros trossejats. Finalment, faltarà incorporar-hi les pastanagues i les patates pelades i trossejades, i es deixa cuinar la barreja durant uns 20 minuts.
- Educació Sánchez reduirà per llei les hores lectives del professorat
- Apunt La sort va salvar Fermín
- Per unanimitat Barcelona retira la medalla d'honor al mèrit a Rosa Peral
- Seguretat viària ¿Es podrà circular a més de 120 km/h? Els canvis que venen a les autopistes i autovies europees
- La prima negativa de l’opa al Sabadell cau a la meitat
- Salut Mental i Joves (II) Josep Matalí, Sant Joan de Déu: "Hem de capacitar-nos per donar un major acompanyament emocional als joves"
- Els premis Barceloní i Barcelonina de l’Any obren les festes de la Mercè
- La festa major de Barcelona Una capital que es reivindica "viva"
- Petons, nervis i la cita més críptica de Julio Camba
- Javier Moll. President de Prensa Ibérica "Representen l’amor per la ciutat"