Plat icònic
Els secrets de l’ou ‘millesime’ que té gust de tòfona d’Andrea Tumbarello
L’amo de Don Giovanni, el restaurant italià més aclamat de Madrid, fitxa com a assessor de l’hotel Park Piolets Mountain i ho celebra passant-nos la recepta de la seva creació més representativa

L’Hotel Park Piolets Mountain, a Soldeu (Andorra), ha fitxat el xef italià Andrea Tumbarello (amo del restaurant Don Giovanni, a Madrid, amb dos sols Repsol) com a assessor de la direcció culinària de l’establiment durant la temporada 2022-2023 al restaurant Buffet by Andrea Tumbarello, amb plats transalpins clàssics: pastes naturals italianes amb salses tradicionals, ‘lassagna della mamma’, risottos, ossobuco, ‘parmigiana’, ‘antipasti’, pizzes, pannacotta, tiramisú... Una oferta que s’afegeix a la de Kao Soldeu, que serveix plats de cuina xinesa, com l’ànec Pequín.
Amb l’excusa del seu fitxatge, demanem una recepta Tumbarello. I el cuiner, conegut com el ‘Rei de la tòfona’, proposa aquest ou ‘millesime’ que té gust de tòfona. «El tinc en tots els meus establiments perquè és el que millor m’identifica», comenta el xef, que el va presentar al Saló Millesime de São Paulo fa uns anys.
Ingredients
Rovell d’ou
Caviar de tòfona
Sal de tòfona
Pebre negre
Tòfona negra (‘Tuber melanosporum’)
Crema de boletus i tòfona
Focaccia per acompanyar
Elaboració
Separeu el rovell de la clara i reserveu-la per a una altra elaboració.
Col·loqueu el rovell en una cassoleta i passeu-li el bufador de cuina només uns segons.
Col·loqueu sobre el rovell el caviar de tòfona, condimenteu amb la sal de tòfona, una mica de pebre acabat de moldre i lamineu la tòfona negra fresca.
Aboqueu en un lateral de la cassoleta la crema de boletus i de tòfona calenta. Poseu la tapa a la cassoleta.
Acabat i presentació
Porteu a la taula la cassoleta amb el rovell d’ou trufat tapat perquè el comensal, al destapar-la, noti l’aroma de tòfona negra del plat i quedi embriagat.
Per degustar-lo, barregeu els ingredients amb la cullera i mulleu-hi una focaccia acabada de sortir del forn.
- CAS SANTOS CERDÁN-ÁBALOS Koldo García després de conèixer l’informe de l’UCO sobre Santos Cerdán: «Acaba de començar»
- Tensió als Estats Units "Motivació política" en l’assassinat d’una congressista i el marit
- Metamorfosi demogràfica Un terç de l’Eixample és estranger
- Tensió als Estats Units Els EUA surten al carrer de forma multitudinària en protesta per Trump
- Tempesta judicial i política La caiguda de Cerdán impulsa en el PSOE avançar les generals
- Predicció La calor s’intensifica a partir de dilluns i algunes zones de Catalunya arribaran als 40 graus
- Xifres d’Interior Rècord d’identificacions policials a Catalunya: 1,2 milions el 2024
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- Acte del PP Feijóo demanarà la compareixença de Sánchez al Congrés perquè es «retratin» els seus aliats: «Si el segueixen recolzant, seran els seus encobridors»
- L’hora més crítica Sánchez acudirà dimecres a la sessió de control al Congrés per respondre per l’escàndol de Santos Cerdán