Per llepar-se els dits

¿Com fer els pestinyos de l’àvia?

¿Com fer els pestinyos de l’àvia?
1
Es llegeix en minuts

Malgrat que són uns dolços típics de Quaresma, com els bunyols, qualsevol època és bona per fer aquest deliciós i gustós plat, que pot portar anís o no.

Per fer-los, es necessita farina de blat, oli d’oliva, l’esmentat anís i sucre, a més de llavors de sèsam i ratlladura de llimona i taronja.

Les quantitats per a quatre persones serien:

  • 300 g. de farina de blat.

  • 250 ml. d’oli d’oliva.

  • Una cullerada d’anís.

  • Una cullerada de llavors de sèsam.

  • 200 g. de sucre.

  • Ratlladura de mitja taronja i mitja llimona.

A més, també s’utilitzarà sucre per empolvorar per sobre i oli de gira-sol per fregir-los.

Ratlladura

En primer lloc, fregiu en oli d’oliva la ratlladura de llimona i taronja amb el sèsam i l’anís a foc mitjà durant uns cinc minuts. Quan estigui, treieu del foc i reserveu.

Barregeu el vi blanc amb el sucre, removeu bé i afegiu l’oli d’oliva amb què heu fregit la ratlladura, quan es refredi i l’hàgiu colat. Afegiu la farina i barregeu-ho tot. Deixeu que la barreja reposi durant una mitja hora sobre una superfície enfarinada, perquè no s’enganxi.

Esteneu-ho amb un rodet fins que quedi més o menys uniforme i amb una mica de gruix (poc), talleu en quadrats i doblegueu dues puntes cap al mig.

Notícies relacionades

Fregiu-ho amb abundant oli de gira-sol calent per les dues bandes i intenteu que quedin cruixents. Elimineu l’excés d’oli perquè no quedin massa greixosos i empolvoreu amb sucre.

Quan es refredin, ja estaran a punt (i boníssims) per menjar.