Cuina saludable
Cuinar carxofes: el truc per deixar-les al punt
Aquesta hortalissa, típica dels mesos freds de l’any, és una excel·lent font de propietats beneficioses per al nostre organisme

Una dieta variada i saludable és un hàbit fonamental si volem mantenir el nostre organisme sa i fort. Els productes provinents de les nostres hortes són un pilar bàsic si volem cuidar la nostra alimentació. Entre aquests podem destacar la carxofa, una hortalissa rica en substàncies actives que cuida el nostre fetge i és l’aliada ideal per combatre el colesterol i el sobrepès.
Aquest aliment és una excel·lent font de calci i fòsfor i també ens aporta ferro, magnesi, potassi i zinc. Però, a més, ens aporta vitamina B1, vitamina C, B3, B5 i B6.
Amb una hortalissa amb propietats tan beneficioses a l’abast de la mà, hem d’aprofitar que, a Espanya, la carxofa és un producte de la temporada d’hivern, per la qual cosa és idònia per consumir-se en els mesos d’octubre a abril.
D’aquesta manera, aprofitant que ens trobem en aquesta època de l’any, us portem un truc perfecte per disfrutar de les bondats de la carxofa sense renunciar al seu sabor. Seguint els passos que us apuntem a continuació, les carxofes us quedaran al seu punt.
Evita que s’ennegreixin
Evita que s’ennegreixinSi volem cuinar les carxofes netes sense que es posin lletges, podem utilitzar la vitamina C que podem trobar en la llimona, les taronges, el kiwi o el julivert. L’àcid ascòrbic de la vitamina C evita l’oxidació, i evita així que aquestes hortalisses adquireixin un to negrós.
Un forma d’aconseguir-ho és submergir les carxofes en un bol amb aigua freda i un bon grapat de julivert. També hem de deixar algun branquilló de julivert fresc a l’aigua durant la cocció.
Cuinar-les al seu punt
Cuinar-les al seu puntA més de ser la manera més senzilla i ràpida de cuinar aquest aliment, també és el millor mètode d’obtenir uns cors de carxofa cuits sense símptomes d’oxidació i sense necessitat d’afegir cap ingredient antioxidant.
Per aconseguir-ho, hem de coure les carxofes senceres en aigua amb sal, sense retirar les fulles dures de l’exterior. Tampoc s’ha de realitzar cap tipus de tall. Així, els cors es couran protegits per les fulles externes. Una vegada cuites, hem de retirar les carxofes i esperar que es refredin per treure les fulles externes que no es mengen. A l’estar ja cuites, serà més fàcil retirar-les.
Si no tenim gaire temps, podem cuinar-les més ràpidament al microones. A potència màxima, això durarà uns 7 minuts. Així, les mateixes fulles de l’exterior seran una espècie de papillota que no permet que s’evaporin els sucs de l’interior de la carxofa. Es cuinaran en el seu propi suc i tindran més sabor.
Tant si ho cuinem en una olla, com si ho fem al microones, els cors de carxofa quedaran formidables i podrem congelar-los, conservar-los en oli o fer-los servir en altres receptes.
- Platja El pacífic poble a només 15 minuts de Santa Coloma de Gramenet: espectacular
- Balanç comercial d’equipaments municipals Agonia comercial en mercats de la província de BCN
- Els mals hàbits dels ‘boomers’ desafien el sistema de salut
- Tendència urbana El tardeig s’expandeix per locals de tot tipus amb (i sense) permisos d’Interior i amb queixes de l’oci a Catalunya
- El conflicte del Pròxim Orient L’Iran apel·la a la diplomàcia i Israel mata dos caps
- Emocions i festa ¿Què cremaries a la foguera de Sant Joan?
- ASSUMPTES PROPIS Idoia Salazar, presideix l’Observatori de l’Impacte Social i Ètic de la Intel·ligència Artificial (OdiseIA): "Conviurem amb agents d’IA de tu a tu"
- ‘BLOSSOMS SHANGHAI’ La confiança
- Alba Petisco, gimnasta: "La gent ja em mira amb uns altres ulls. Les millors saben que existeixo"
- Tennis Alcaraz s’exhibeix contra Bautista i jugarà la final de Queen’s