Idea saborosa
Com fer un deliciós plat de carxofes i pèsols ofegats amb botifarra negra
El xef del restaurant Gala, Josep Maria Massó, proposa aquesta recepta nostrada amb productes de temporada

Ja que estem en plena temporada de carxofes és d’obligat compliment publicar una saborosa recepta com la que li hem demanat a Josep Maria Massó, xef del Gala, que s’ha convertit en un dels restaurants de moda de Barcelona gràcies al seu animat ambient i a una solvent carta mediterrània en la qual no falta un destacable apartat de sushi.
En aquesta ocasió, tira per la part més nostrada amb aquest plat de carxofes i pèsols ofegats amb botifarra negra.
Notícies relacionadesIngredients per a 2 persones
400 g de pèsols del Maresme
4 carxofes del Prat tallades a quarts i confitades en brou de pollastre i oli
Una nou de mantega
80 g de ceba tendra tallada a ‘brunoise’
120 g de botifarra negra
120 cl de brou de pollastre
3 dl d’Anís del Mono sec
Elaboració
Cuineu la ceba amb una nou de mantega a foc mitjà en un cassó d’uns 20 centímetres de diàmetre durant uns cinc minuts, fins que la ceba perdi la textura i es vagi quedant ben feta.
Després, afegiu-hi la carxofa tallada a quarts.
Una vegada cuita la ceba, afegiu-hi els pèsols i remulleu-los amb el brou de pollastre. Cuineu-ho a foc mitjà-alt i amb una tapa fins que veieu que el caldo s’ha reduït i els pèsols estan fets (ho sabreu quan comencen a perdre una mica de cos i sembla que es desinflen).
Abaixeu el foc al mínim i afegiu-hi la botifarra negra i l’anís.
Espereu que s’evapori l’anís un moment (més o menys un minut), i ja ho tindreu a punt per servir.
Temes:
- Recomanacions "Inoblidable": el bar de Mataró aclamat per les seves saboroses tapes
- Amb Liam Neeson El racó de Sant Cugat del Vallès que està ja en la història del cinema
- Moderadors de continguts Acord en l’ero de la subcontracta de Meta: Els 2.059 acomiadats a la torre Glòries seran indemnitzats amb 33 dies
- Almenys 7 persones viuen entre ruïnes a les Cases Barates
- Aquest dilluns L’Audiència de Barcelona jutja una àvia per abusar del seu net a Igualada