Adeu 2021

Les millors postres per delectar els vostres amics la nit de Cap d’Any

  • Us proposem diverses idees per culminar el sopar amb festa grossa i acomiadar l’any amb un regust dolç

Les millors postres per delectar els vostres amics la nit de Cap d’Any
5
Es llegeix en minuts

Aquest any 2021 s’acosta al final i milions de ciutadans es preparen per celebrar el seu comiat i, alhora, rebre de la millor manera possible el 2022. Les famílies ultimen els preparatius i acaben de fer les compres per elaborar un sopar de la nit de Cap d’Any que, com cada 31 de desembre, serà molt especial.

 

Com és habitual a Espanya, aquest final d’any famílies i amics s’ajuntaran al voltant de la taula per acomiadar l’any envoltats dels éssers estimats. Tot i que alguns opten per celebrar aquesta data en un restaurant, la majoria es decanta per organitzar un tiberi a casa i sorprendre el paladar dels seus convidats.

 

Així les coses, la nit de Cap d’Any és una oportunitat perfecta perquè els amants dels fogons i els ‘cuiners aficionats’ de casa elaborin els seus millors plats. La nit del 31 de desembre, no obstant, té un petit hàndicap respecte de festivitats com la nit de Nadal i Nadal. I és que, moltes persones preparen les seves receptes estrella per als primers sopars i es queden sense idees per sorprendre per la nit de Cap d’Any i Primer d’Any. Però la veritat és que això és un problema menor, ja que la persona que sol cuinar, normalment, és capaç d’atrevir-se amb pràcticament qualsevol plat.

 

Per això, en aquest article detallem els passos a seguir per cuinar algunes postres amb què sorprendre els vostres convidats.


1. Polvorons

1. PolvoronsIngredients

  • 400 g de farina

  • 200 g de llard de porc

  • 250 g de sucre llustre

Elaboració:

  1. Esteneu la farina sobre una safata i poseu-la a escalfar al forn 140ºC fins que es comenci a daurar (un to lleugerament marró). S’ha d’evitar que agafi massa color, ja que els polvorons es poden desfer.

  2. Treieu la safata del forn amb compte de no cremar-vos i deixeu-la refredar. Escalfeu un cassó a foc lent i afegiu el llard de porc per fondre’l.

  3. Un cop estigui líquid, afegiu al cassó la farina i barregeu-ho.

  4. Afegiu 150 g de sucre llustre i aparteu del foc. Heu de treballar la massa durant 10 minuts fins que estigui freda. Si en teniu un a l’abast, també podeu utilitzar un robot de cuina per pastar.

  5. Deixeu reposar la massa 25 minuts i després feu formes esfèriques, aplanant-les una mica amb la mà.

  6. Poseu-les sobre la safata del forn amb el fons folrat amb paper vegetal.

  7. Preescalfeu el forn 120ºC i enforneu durant 30 minuts.


2. Torrades amb natilles

2. Torrades amb natilles Ingredients per a 4 persones

  • 1 barra de pa

  • 2 cullerades de llet

  • 50 g de sucre

  • 2 ous

  • 1 cullerada de cafè soluble

  • Essència de vainilla

  • Oli.

Per a les natilles

  • 500 ml de llet

  • 1 pela de llimona

  • 80 g de sucre

  • 2 rovells d’ou

  • 15 g de maicena

  • 1 culleradeta de mantega

Elaboració:

  1. Talleu el pa a llesques.

  2. Mentrestant, en un cassó escalfeu la llet amb el sucre i la vainilla; quan comenci a bullir, aparteu del foc i deixeu temperar.

  3. Arrebosseu les llesques de pa amb la llet vainillada. Si el pa és dur és convenient que el deixeu en remull durant 10 minuts; després, el passeu per ou batut i el fregiu en una paella amb abundant oli calent; després, el treieu, el deixeu escórrer sobre paper absorbent i el reserveu amb calor.

  4. Poseu a bullir el mig litre de llet amb la pela de llimona, el sucre i la mantega.

  5. Barregeu l’anís amb els rovells i la maicena, batent-lo fins que es dissolgui del tot; llavors, aparteu la llet del foc, retireu la pela de llimona i ho aboqueu sobre la barreja dels rovells.

  6. Bateu-ho tot i ho poseu a coure removent sense parar fins que espesseixi; en aquest punt, aparteu-ho del foc i deixeu-ho temperar.

 Presentació

  1. Serviu les torrades emplatades i banyades amb les natilles.


3. Tronc de xocolata

3. Tronc de xocolataIngredients per a 4 persones

  • 250 g de nous picades

  • 2 ous

  • 200 g de xocolata fondant

  • 1 llimona

  • 1,5 tasses de sucre

  • 1 gotet de nata líquida

  • Sucre llustre

  • Mantega

Elaboració:

  1. Unteu amb mantega un motllo allargat.

  2. En un bol gran bateu 250 grams de mantega i el sucre.

  3. Afegiu els rovells, el suc de llimona i les nous.

  4. Barregeu tot bé i afegiu les clares batudes a punt de neu, removent amb compte perquè no s’abaixin.

  5. Aboqueu la crema obtinguda sobre el motllo reservat i fiqueu-ho al congelador perquè s’endureixi.

  6. Mentrestant, poseu en un bol la xocolata trossejada i cuineu-ho al microones al 100% de potència durant sis minuts. Quan s’hagi fos, afegiu la nata i barregeu bé els dos ingredients.

Presentació

  1. Un cop endurida la massa dins el congelador, la desemmotlleu sobre una font de servir allargada. La millor manera de fer-ho és ficant el motllo uns instants en aigua calenta. Sobre el tronc esteneu la crema de xocolata, feu-hi uns solcs amb una forquilla i empolvoreu amb una mica de sucre.


4. Panettone

4. PanettoneIngredients

  • Llevat

  • Una tasseta de farina

  • Llet

  • 4 ous

  • 2 rovells

  • 150 g de mantega

  • Panses

  • Llavors de xocolata

  • Ratlladura de taronja

  • Fruita seca

  • Sucre

Elaboració:

  1. Poseu aigua tíbia dins un bol, afegiu un sobre de llevat i remogueu fins que es dissolgui.

  2. Afegiu una tasseta de farina, barregeu bé i deixeu que reposi durant 30 minuts.

  3. Col·loqueu llet tíbia en un altre bol i afegiu-hi un altre sobre de llevat. Barregeu i deixeu reposar deu minuts.

  4. En un bol gran, bateu quatre ous i dos rovells amb sucre. Afegiu la barreja de llet i llevat i remogueu fins a integrar-la.

  5. Talleu 150 grams de mantega a daus petits, poseu-los en un bol gran amb farina i una culleradeta de sal i pasteu-ho. Incorporeu la barreja d’ou i continueu pastant fins que la barreja sigui homogènia.

  6. Incorporeu la primera barreja de llevat i pasteu fins a obtenir una massa elàstica.

  7. Afegiu-hi llavors de xocolata, ratlladura de taronja, fruita seca i panses i torneu a pastar. V

  8. Aboqueu la massa en un bol untat amb mantega i deixeu reposar dues hores.

  9. Unteu un motllo amb mantega, aboqueu la massa, tapeu amb un drap i deixeu reposar prop d’una hora.

  10. Preescalfeu el forn a 210 graus, pinteu la superfície de la massa amb la nata i el rovell restant batuts, empolvoreu amb sucre granulat i enforneu durant 15 minuts.

  11. Abaixeu el forn a 170 graus i manteniu la cocció 45 minuts més.


5. Copes de gelat Banana Split

Notícies relacionades

5. Copes de gelat Banana SplitIngredients per a 4 persones

  • 4 plàtans

  • 4 boles de gelat de vainilla

  • 4 boles de gelat de maduixa

  • Nata batuda

  • Caramel líquid

Elaboració:

  1. Introduïu al congelador quatre copes de postres perquè estiguin ben fredes.

  2. Poseu la nata batuda dins una mànega de pastisseria de broquet arrissat.

  3. Col·loqueu a les copes una bola de gelat de cada gust i un plàtan sencer i pelat.

  4. Completeu amb abundant nata batuda i banyeu amb caramel líquid per sobre. Podeu afegir, segons el vostre gust, unes maduixes i adornar-ho també amb unes neules.