Recepta de llibre
Com fer unes croquetes de pop a la gallega
Chema Soler, creador de Gastrocroquetería, La Gastro de Chema i Street Food by Chema Soler, proposa aquest homenatge al pop ‘a feira’ en forma de croqueta

Chema Soler és el creador de la Gastrocroquetería, el primer restaurant del món especialitzat en croquetes d’alta cuina, La Gastro de Chema i Street Food by Chema Soler. A ‘Croquetas gourmet’ (Libros Cúpula) revela més de 80 receptes de tot tipus: de carn, de mar, ‘veggies’, inspirades en cuines del món, tradicionals i dolces.
Això és el que diu de la pop a la gallega: «¡‘Top’, ‘top’, ‘top’! Aquesta croqueta la vaig tenir al cap des del dia que vaig obrir les portes del meu primer restaurant. Em considero el fan número u d’aquesta tapa meravellosa [...] Pop, patata i pebre vermell: ¿hi ha cap combinació millor? Amb la intenció d’estar a l’altura d’aquesta exquisitat, reinventem les croquetes de pop a la gallega, que, a fi de no desviar-nos gens ni mica del concepte original, cobrim amb flocs de patata».
Ingredients
Per a les croquetes de pop a la gallega
1 kg de patates
500 g de pop cuit
C/s d’oli d’oliva
C/s de pebre vermell de La Vera
C/s de sal
Per a l’arrebossat
C/s de farina
C/s d’ou batut
C/s de flocs de patata (puré)
Per al fregit
C/s d’oli d’oliva verge extra
Per a l’emplatat
150 g de pebrots rostits o del Piquillo
Rodanxes de pop cuit (una per croqueta)
C/s de pebre vermell
Notícies relacionades
Elaboració
Peleu i espetegueu les patates.
Poseu-les en una cassola i llanceu-hi aigua just fins a cobrir-les. Saleu, tapeu la cassola i coeu-les a foc mitjà fins que estiguin ben tendres.
Escorreu-les, poseu-les en una safata i aixafeu-les amb una forquilla fins a obtenir un puré molt fi i homogeni.
Barregeu el puré amb el pop picat de forma irregular i aneu-hi incorporant oli d’oliva (per donar-li cremositat) i pebre vermell al gust.
Doneu-hi el punt de sal i deixeu refredar la massa. Cobriu la superfície amb film transparent i deixeu-la reposar al frigorífic unes 12 hores.
Quan la massa sigui ben freda, feu les boles de les croquetes i passeu-les per farina, ou batut i flocs de patata.
Fregiu-les en oli d’oliva verge extra a 190 graus, retireu-les de la fregidora i deixeu-les reposar sobre paper absorbent.
Emplatat
Serviu les croquetes en un plat de fusta de pop a la gallega amb els pebrots rostits i glacejats i una rodanxa de pop a sobre de cada una, i empolvoreu-les amb pebre vermell al gust.
- Catalunya provarà a partir de l’abril en 26 CAPs el model d’atenció en 48 hores
- Alerta en estrangeria pel frau amb el registre de parelles de fet
- L’agost del 2020 La Fiscalia demana presó per a una dona per «no vigilar» un nen que va morir ofegat a la platja de Badalona
- Previsió del Meteocat Les pluges previstes per a aquest divendres encenen avisos grocs a mig Catalunya
- El ple El TC anul·larà la setmana que ve el vot delegat de Puigdemont i Puig amb què es va constituir el Parlament
- Lloc de somni El poble de cinema a 40 minuts de Girona on van rodar 'Joc de Trons'
- Reconstrucció de l'estadi Barcelona autoritza 15 dies d'obres sense pausa durant les 24 hores al Camp Nou
- Per unanimitat Tarragona reclama a l'Estat "la depuració de responsabilitats i la reestructuració d'Adif pel caos a Rodalies
- Viral Paga 1.360 euros per aparcar dos mesos a La Maquinista de Barcelona: "Costa més que el cotxe"
- Enquesta El 32% dels catalans està a favor de la independència i el 27% en contra, segons el CEO