Trucs d’un plat popular
Croquetes: què has de fer quan en facis i què no
És molt important pesar els ingredients perquè surti tot perfecte
Cal cuinar molt bé la farina perquè no acapari tot el gust
Víctor García, xef de Plata Bistró, t’ensenya els errors que cal evitar per aconseguir unes peces perfectes
Les croquetes són un plat popular com n’hi ha pocs. Però poca gent en sap fer. Un d’ells és Víctor García (Plata Bistró), amb unes creacions que van formar part de la nostra selecció de millors croquetes d’Espanya. El xef explica com les elabora, però sobretot, ens ensenya què és el que no hem de fer quan en fem. Sense errors, resultarà més fàcil que siguin perfectes.
Per a unes 20-25 croquetes d’uns 50 grams cada una, es necessitarà llet, farina, mantega, ceba, pernil o pollastre, i pa ratllat. És molt important que pesis sempre els ingredients. «Si ho fas a ull, mai et sortiran igual i, pitjor encara, et pot sortir un nyap», avisa García.
Fes la massa remenant bé la farina
![](https://www.elperiodico.com/es/ext_resources/infographics/pictos/topo_1.png)
Per fer la massa, cal ofegar la ceba amb mantega, afegir-hi la farina i continuar remenant. No oblidis mai que cal cuinar bé la farina, remenant i remenant, perquè si no ho fas d’aquesta manera, «les croquetes tindran gust de farina i no de carn», recorda el cuiner.
Incorpora-hi la llet calenta
![](https://www.elperiodico.com/es/ext_resources/infographics/pictos/topo_2.png)
A continuació toca afegir-hi la llet. I continuar remenant. Per fer-ho has d’utilitzar llet acabada de bullir. Si no té la temperatura adequada, si no està acabada de bullir i calenta, García adverteix que «tardaràs molt més a aconseguir una massa homogènia i et poden quedar grumolls».
Afegeix-hi el pernil o el pollastre i continua remenant
![](https://www.elperiodico.com/es/ext_resources/infographics/pictos/topo_3.png)
Quan la massa és més sòlida, cal incorporar-hi el pernil o el pollastre ben picat i continuar remenant fins a aconseguir la massa amb la consistència desitjada. No deixis de remenar mai, perquè si ho fas la massa es quedarà enganxada al fons de l’olla i es cremarà. ¡Compte!
Deixa-ho reposar a la nevera
![](https://www.elperiodico.com/es/ext_resources/infographics/pictos/topo_4.png)
Una vegada feta la massa, cal deixar-la reposar almenys 12 hores a la nevera. Passat aquest temps, ja en podràs fer boles. Però no et saltis aquest pas per molta gana que tinguis, perquè si intentes donar forma a la massa abans que hagi estat 12 hores a la nevera no quedarà compacta i no adquirirà forma de croqueta perquè se t’enganxarà a les mans. «I si hi insisteixes, et sortirà un nyap». Paraula de xef.
Cobreix-les i fregeix-les en oli a 180 graus
![](https://www.elperiodico.com/es/ext_resources/infographics/pictos/topo_5.png)
Ja has agafat la massa i li has donat forma de croqueta. És el moment de l’últim pas: cobrir-les i fregir-les submergint-les en oli ben calent. L’oli ha d’estar a uns 180 graus. Si no està a la temperatura adequada, no quedaran cruixents per fora i meloses per dins, perquè la massa es continuaria cuinant. García apunta un altre error que cal evitar: «Si no les submergeixes en l’oli, el fregit no quedarà homogeni i cruixent».
- Jocs Olímpics 2024 París oculta la foscor i exhibeix el seu decorat en els Jocs
- Handbol Les ‘Guerreres’ no compareixen i cauen amb estrèpit en el debut
- Tennis Moyá fa saltar les alarmes sobre la presència de Nadal a París
- Sèrie aclamada Com enamorar sense cursileries
- QUATRE HOSPITALITZATS Un brot de salmonel·losi en un bar deixa almenys 22 afectats
- Eleccions decisives Els comicis a Veneçuela desencadenen l’expectació mundial
- En clau europea Cordó parcial als ultres
- Pròxim Orient Hamàs demana venjar un dels seus líders mort en una presó israeliana
- Les polítiques de la Unió Europea Brussel·les empeny a acabar amb l’addicció a les xarxes socials tòxiques
- Les polítiques de la Unió Europea Espanya insta les tecnològiques a actuar contra els patrons addictius