Creacions agraïdes

3 receptes de calamars sense complicacions

  • Tres cuiners amb recorregut t’ensenyen com fer bons plats amb el cefalòpode

calamares

calamares / Jorge Gil

1
Es llegeix en minuts

¡Hi ha moltíssimes opcions! Si el calamar és tan agraït a la cuina és perquè es pot fer de moltes maneres: a la planxa, farcit, cuinat... El cos, les potes, els tentacles... No et desconcertarem.

Només et proposarem aquestes tres receptes amb calamars sense complicacions.

‘Newsletter’ Cata Major

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

Són de tres cuiners amb recorregut, que t’ensenyen com fer bons plats amb el cefalòpode

Calamars amb ceba amb comí

«Aquest plat es feia a casa de la meva àvia i em recorda una època molt precisa de la meva vida. Quan vaig prendre consciència que m’agradava molt tenir 10 anys i ja llavors vaig començar a preguntar com es cuinava. M’agrada rememorar aquells moments amb tota la família, cuinant-lo jo mateix. Cal tenir en compte que són una mica picants», explica Isidro Marqués, que va ser xef de Café San Telmo.


La (imprescindible) recepta de calamars a la romana de la mare dels Roca

220420 roca 16 9 elperiodico / periodico

Montserrat Fontané, mare dels germans Roca, dona a conèixer una de les seves receptes més emblemàtiques i sol·licitades de Can Roca, a Girona, el bar i restaurant familiar on Montserrat cuina des del 1967.

Acabats de fer són una menja insuperable, amb la cobertura crepitant i l’interior tendre. Bufar-se els dits i les anelles i menjar: una meravella. Els calamars a la romana (que no es mengen a Roma) com a emblema de la cuina popular.

Durant la gravació de la recepta per a ‘Cata Mayor’, el seu fill Joan es queda en segon pla, rialler, i la que brilla, com ha de ser, és la mare. Amb magisteri i a la velocitat del llamp, explica, cobreix i fregeix.

A l’acabar, Joan s’apunta a la degustació i confessa que furta els calamars a la cuina de Can Roca.


Calamars farcits de botifarra

Jordi Esteve, xef de Nectari, recorda de manera especial aquest plat per una raó molt familiar.

Notícies relacionades

«La meva àvia el solia fer i amb 99 anys encara venia a preparar-lo al restaurant. Em transmet carinyo».

Per això diu que la recepta de calamars farcits de botifarra és la recepta de la seva vida.