FET A CASA
Una recepta en 15 minuts: amanida Waldorf amb iogurt
Plats fàcils i reeixits amb els quals pots triomfar sense perdre gaire estona

zentauroepp54153212 receta pau200717165848
QUÈ
Pomes fuji
Enciams
Branca d’api
Nous
Iogurt grec
Oli d’oliva
Pebre negre
Sal
COM
Per a les pomes: netegeu i talleu-la a grills amb el ganivet, conservant-ne la pell.
Per als enciams: barregeu fulles d’enciam de roure i de llet o trocadero. Talleu amb les mans.
Per a les nous: partiu-les per la meitat. És com obrir cervells.
Per a l’api: trieu-ne una branca tendra i trossegeu-la. La seva olor característica, que recorda a les intimitats, us perforarà el nas.
Per a la salsa: barregeu el iogurt grec amb oli, pebre i sal. Heu d’aconseguir una salsa fluida com una crema de bellesa.
Emplatat: col·loqueu a la base els enciams; a sobre, les pomes i el seu fulgor en vermell; repartiu l’api i les nous, sal, pebre i oli d’oliva. Poseu-hi per sobre el iogurt enriquit.
PER QUÈ
L’amanida Waldorf és un dels (pocs) plats universals, plats amb cognom que tant poden aparèixer en un aeroport, en un supermercat o en un restaurant envanit.
La recepta original va ser creada per Oscar Tschirky, maître del Waldorf-Astoria, quan el millor hotel de Nova York ocupava l’espai on avui s’aixeca a l’Empire State Building. El King Kong no té paper en aquesta obra. Les autories sempre són discutibles: Oscar la va publicar en un llibre el 1896 sense aclarir la participació del xef executiu de la casa, Edouard Beauchamp.
Al receptari d’Oscar, només tres línies: peleu i talleu dues pomes, api i afegiu-hi maionesa. ¡I ja està! Poma-api-maionesa, i a córrer. Un miracle, aquest triomf, només comprensible per la influència de l’hotel i els seus clients.
Segur que els lectors deuen haver trobat una Waldorf amb nous i amb una pila de coses més. La nou acostuma a ser present en l’amanida (cal utilitzar més fruita seca), i ha format part dels ingredients de la Waldorf que servien a l’Hotel Waldorf de Nova York (al nou emplaçament) i que s’assemblava molt poc a la Waldorf original.
En aquesta versió, la maionesa ha sigut substituïda pel iogurt, que és més sa. I l’enciam serveix de coixí i d’ampliació de tan pobra convocatòria: poma-api-maionesa.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Empreses Els tres fills del fundador de Mango Isak Andic assumeixen l’herència de manera equitativa
- MUNDIAL DE CLUBS Xabi Alonso trenca amb l’oficialisme d’Ancelotti i demana reforços després de quedar-se sense Zubimendi
- ACTUALITAT BLAUGRANA El Barça posa màxima pressió a Ter Stegen per forçar la seva sortida
- Unió Europea Espanya proposa blindar per llei que el cost de l’oficialitat del català corri al seu càrrec
- Acte a Barcelona Feijóo promet «més finançament» per a Catalunya si governa: «Sé que el necessita i el tindrà»