la recepta de la meva vida
Recepta d'emparedats de pernil ibèric
Una massa de croquetes entre unes patates, ¿tan llaminera que te'n menjaries 12?

zentauroepp51291886 abel200103114145 /
«És una recepta que feia la meva àvia i després va adaptar la meva mare amb el pernil. Tot i que per fer-la es necessita temps, és molt fàcil, ja que es tracta d’una massa de croquetes entre unes patates. Però és tan llaminera que te’n menjaries 12. Em fa tornar a la meva infantesa, quan anava a casa de la meva àvia. Quan feia aquest plat era com a festa major. A tota la família li encantava», recorda Marc Mallasén, xef de Seventy.
Dificultat: baixa
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 320 g de brou de pollastre
- 160 g de nata
- 110 g de farina
- 120 g de mantega
- 130 g de ceba tendra
- 120 g de pernil ibèric
- 5 g de sal i 1 g de pebre negre
- 400 g de patata agra vella
- 3 ous
- 250 g d’oli d’oliva suau
- 20 g d’oli d’oliva verge extra
- 100 g de tomàquet Monterrosa
- 2 g de vinagre de Jerez
- 1 g d’orenga seca
PREPARACIÓ
1. Foneu la mantega i escalfeu 80 grams de ceba en brunoise fins que estigui transparent. Afegiu-hi 60 grams de farina i cogueu-ho fent un roux blanc durant 15 minuts sense que agafi color. Agregueu-hi el pernil i ofegueu-ho.
2. Passats uns minuts, llanceu el brou de pollastre calent sense deixar de remoure aconseguint que s’espesseixi. Afegiu la nata i poseu-hi sal i pebre, deixant la massa ben saborosa.
3. Deixeu coure la massa fins que se separi de les parets de l’olla i sense deixar de remoure, evitant que es cremi en la base.
4. Un cop preparada, col·loqueu-la en un recipient i deixeu-la refredar. Poseu-ho a la nevera i fins que es refredi del tot. Quan sigui freda, col·loqueu-ho en mànigues i reservau.
5. Peleu les patates i talleu-les en làmines d’uns 0,5 centímetres de gruix. Renteu-les i fregiu-les en abundant oli d’oliva suau fins que quedin cuites i cruixents. Reserveu.
5. Una vegada fregides, poseu una làmina de patata i col·loqueu una mica de la massa de croquetes a sobre i tapeu amb una altra làmina de patata. Repetiu l’operació amb amb totes les patates.
6. Quan estiguin farcides, passeu-les per farina i ou i fregiu-les en abundant oli calent. Un cop daurades, retireu-les i deixeu-les en paper assecant per retirar-ne l’excés d’oli.
7. Acompanyeu les patates amb una amanida feta a base de tomàquet a daus, 50 grams de ceba tendra a daus, oli d’oliva verge extra, vinagre, sal, pebre i orenga seca.
ACABAMENT I PRESENTACIÓ
Notícies relacionades1. Disposeu els emparedats en una safata llarga i l’amanida en un bol per acompanyar.
- Procés impulsat per l'ajuntament Badalona desallotja el popular bar de 'tardeos' Santa Lola davant el malestar dels propietaris
- Tribunals Els Mossos tanquen la investigació per la mort de l’amo de Mango: conclouen que la caiguda va ser accidental
- Ferran Corominas: "Vam jugar 10 minuts plorant, ens vèiem a Segona"
- Manresa Un dels mossos que va participar en el rescat d'una menor al Cardener: "Em va sortir de dins, veia que la nena s'estava ofegant"
- Humor ‘La casa nostra’, la ‘sitcom’ de Dani de la Orden amb què 3Cat recuperarà l’esperit de ‘Plats bruts’
- Finances públiques El Govern i ERC pacten destinar 200 milions a rehabilitar vivendes i crear noves places d’escola bressol
- Carapaz s’uneix a la festa per conquerir el Giro
- La fiscalia investigarà un àudio de la dana manipulat que va difondre Mazón
- La RFEF aprofita la gran popularitat de la selecció femenina
- "S’entén que tingui por de la moto, no de córrer"