la recepta de la meva vida

Recepta d'emparedats de pernil ibèric

Una massa de croquetes entre unes patates, ¿tan llaminera que te'n menjaries 12?

zentauroepp51291886 abel200103114145

zentauroepp51291886 abel200103114145 / Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
Marc Mallasén (SEVENTY)

«És una recepta que feia la meva àvia i després va adaptar la meva mare amb el pernil. Tot i que per fer-la es necessita temps, és molt fàcil, ja que es tracta d’una massa de croquetes entre unes patates. Però és tan llaminera que te’n menjaries 12. Em fa tornar a la meva infantesa, quan anava a casa de la meva àvia. Quan feia aquest plat era com a festa major. A tota la família li encantava», recorda Marc Mallasén, xef de Seventy.

Dificultat: baixa

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

-  320 g de brou de pollastre

-  160 g de nata

-  110 g de farina

-  120 g de mantega

-  130 g de ceba tendra

-  120 g de pernil ibèric

-  5 g de sal i 1 g de pebre negre

-  400 g de patata agra vella

-  3 ous

-  250 g d’oli d’oliva suau

-  20 g d’oli d’oliva verge extra

-  100 g de tomàquet Monterrosa

-  2 g de vinagre de Jerez

-  1 g d’orenga seca

PREPARACIÓ

1. Foneu la mantega i escalfeu 80 grams de ceba en brunoise fins que estigui transparent. Afegiu-hi 60 grams de farina i cogueu-ho fent un roux blanc durant 15 minuts sense que agafi color. Agregueu-hi el pernil i ofegueu-ho.

2. Passats uns minuts, llanceu el brou de pollastre calent sense deixar de remoure aconseguint que s’espesseixi. Afegiu la nata i poseu-hi sal i pebre, deixant la massa ben saborosa. 

3. Deixeu coure la massa fins que se separi de les parets de l’olla i sense deixar de remoure, evitant que es cremi en la base.

4. Un cop preparada, col·loqueu-la en un recipient i deixeu-la refredar. Poseu-ho a la nevera i fins que es refredi del tot. Quan sigui freda, col·loqueu-ho en mànigues i reservau.

5. Peleu les patates i talleu-les en làmines d’uns 0,5 centímetres de gruix. Renteu-les i fregiu-les en abundant oli d’oliva suau fins que quedin cuites i cruixents. Reserveu.

5. Una vegada fregides, poseu una làmina de patata i col·loqueu una mica de la massa de croquetes a sobre i tapeu amb una altra làmina de patata. Repetiu l’operació amb amb totes les patates.

6. Quan estiguin farcides, passeu-les per farina i ou i fregiu-les en abundant oli calent. Un cop daurades, retireu-les i deixeu-les en paper assecant per retirar-ne l’excés d’oli.

7. Acompanyeu les patates amb una amanida feta a base de tomàquet a daus, 50 grams de ceba tendra a daus, oli d’oliva verge extra, vinagre, sal, pebre i orenga seca.

ACABAMENT I PRESENTACIÓ

Notícies relacionades

1. Disposeu els emparedats en una safata llarga i l’amanida en un bol per acompanyar.