la recepta de la meva vida

Recepta de fricandó d'albergínies

«He adaptat a la meva cuina vegetal aquest plat que tant feia la meva mare», explica Albert Mendiola, xef de Marimorena

fricando / periodico

1
Es llegeix en minuts
Albert Mendiola (Marimorena)

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

Per al sofregit

- 1 ceba

- 1 all

- 1/2 pebrot verd italià

- 1 tomàquet madur

- 1 vas de vi ranci

Per a les patates

- 3 patates monalisa o vermelles

- 1 all

- 1 vas de vi blanc

- Sal i pebre

- 1 vas d’oli

- 1 vas d’aigua

Altres d’ingredients

- 50 g de moixernons secs en remull

- 2 albergínies morades

- Oli d’oliva per fregir

- Farina de cigró

ELABORACIÓ

Per al sofregit

1. Escalfeu les verdures tallades fins que agafin color.

2. Tritureu i torneu a posar-ho a foc lent.

3. Quan es quedi sense líquid, afegiu-hi el vi ranci i deixeu reduir.

Per a les patates

1. Talleu les patates a rodanxes fines i poseu-les amb la resta dels ingredients al forn o la brasa, fins que estiguin tendres.

2. Talleu les albergínies, renteu-les amb aigua i enfarineu-les amb la farina de cigrons.

3. Fregiu i reserveu a la mateixa cassola.

Notícies relacionades

4. Afegiu-hi el sofregit, les patates i els moixernons amb l’aigua del remull. Deixeu fer xup-xup a foc lent.

5. Emplateu.