PLAT ÚNIC

Tres receptes rodones en bols

Laura Martín, que imparteix tallers a Casa Viva, et proposa tres receptes amb tots els nutrients necessaris per al dia a dia

bols

bols / FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Un bol ple d’ingredients sans aporta tots els nutrients necessaris per al dia a dia i és senzill de preparar.

FERRAN NADEU

AMB PASTA 

AMB PASTA - 2 cullerades de pasta ‘fusilli kamut’

- 3 grapats de mesclum d’amanida

- Tomàquets cirera

- ¿ carbassó

- 1 tac de tofu

- 3 raves

Per a la salsa de iogurt:

- 3 cullerades de iogurt de cabra

- 3 cullerades de crema de coco

- 1 raig d’oli

- 1 mica de sal

- 1 cullerada de suc de llima

- Gingebre natural ratllat

Elaboració:

1.    Bullim la pasta entre cinc i set minuts en una cassola amb abundant aigua amb sal.

2.    Rentem els raves i els tallem a làmines. 

3.    Rentem els tomaquets i els tallem a meitats.

4.    Bullim el tofu durant 10 minuts i el tallem a daus.

5.    Rentem el carbassó i el tallem en ­espirals.

6.    Col·loquem l’amanida a la base del bol. Hi afegim els ingredients en grups, començant per dues cullerades soperes de pasta, els tomaquets, els pèsols, el tofu i els raves.

7.    En un recipient a part, barregem el iogurt, la crema de coco, l’oli, la sal, el suc de llima i el gingebre fins a aconseguir una salsa homogènia.

8.     Afegim la salsa de iogurt en un costat del bol amb la resta d’ingredients.

 

FERRAN NADEU

AMB QUINOA

- 1 tassa de quinoa vermella

- 1/4 de pebrot groc

- 1/4 de pebrot vermell

- 1 ou

- Olives negres

- 2 cullerades de mongetes seques

- 1/3 de cogombre

- 1 llauna de tonyina

Elaboració:

1.    Aclarim la quinoa i bullim a foc lent una porció de quinoa per cada dues d’aigua. Que bulli fins que absorbeixi l’aigua.

2.    Rentem els pebrots i els tallem a làmines. Pelem el cogombre i el tallem a dauets. Tallem per la meitat les olives negres desossades.

3.    Bullim l’ou durant 10 minuts. Li traiem la closca i el partim per la meitat.

4.    Col·loquem la quinoa a la base del bol. Hi afegim en pilonets els pebrots, el cogombre, les mongetes seques, les olives negres i l’ou dur. Al centre hi col·loquem la tonyina.


FERRAN NADEU

AMB ARRÒS

AMB ARRÒS- 1 tassa d’arròs

- 2 cullerades de llen­ties pardines

- 1/2 pebrot vermell

- 1/2 moniato

- 1 grapadet de xampinyons petits

- Col llombarda

- Bròquil

Elaboració:

1.    Coem l’arròs en aigua al punt de sal durant 10 minuts. L’escorrem i el deixem reposar.

2.    Tallem el moniato a daus, el bullim i el saltem a la paella. El reservem.

3.    Coem les llenties en aigua al punt de sal fins que estiguin tendres. Les escorrem i les  reservem.

4.    Coem el pebrot vermell al forn a 180 graus fins que estigui tendre. El pelem i el tallem a tires.

5.    Rentem els xampinyons, els tallem a làmines i els saltem.

Notícies relacionades

6.    Rentem el bròquil, el bullim breument perquè quedi al dente i el deixem refredar.

7.    Posem l’arròs a la base del bol. Hi anem afegint els ingre­dients en grupets, començant pel pebrot, el moniato, els xampinyons, la col llombarda, el bròquil i les llenties ­pardines.