La recepta de la meva vida

Calamars farcits de botifarra de l'àvia de Jordi Esteve

"La meva àvia feia aquest plat i amb 99 anys encara venia a preparar-lo a Nectari. Em transmet afecte

1
Es llegeix en minuts
JORDI ESTEVE (RESTAURANT NECTARI)

PER A LA SALSA

INGREDIENTS

- 300 g de ceba

- 600 g de tomàquet vermell madur

- 4 c. s. d'oli d'oliva

- 4 c. s. d'aigua

PREPARACIÓ

1. Tallem la ceba a rodanxes i la sofregim amb l'oli d'oliva.

2. Hi afegim el tomàquet tallat a grills, ho deixem sofregir uns 10 minuts i hi afegim l'aigua.

3. Ho tapem i ho deixem coure 10 minuts més. Ho rectifiquem de sal i sucre.


PER AL FARCIMENT

INGREDIENTS

- 1 ceba a rodanxes

- 1 all sencer sense pelar

- 2 botifarres picades

- 100 g de cigrons de l'Alta Anoia

- 1 calamar

- Potes i aletes del calamar picat

- 4 c. s. d'oli d'oliva

PREPARACIÓ

1. En una olla escalfem bé l'oli i hi afegim els alls, les potes i aletes del calamar i ho deixem sofregir. Hi afegim la ceba i ho deixem coure bé.

2. Hi afegim la botifarra i amb una forquilla ho remenem perquè no es formin boles. Ho deixem coure 10 minuts.

3. Ho retirem de la cassola per posar la farça dins del calamar amb l'ajuda d'un escuradents per tancar.

4. Tornem a posar el calamar farcit a la paella i el fregim.

5. Hi afegim la salsa de tomàquet que tenim preparada.

6. Quan el calamar està tendre, hi afegim els cigrons. Ho deixem 5 minuts i ho servim.


PER AL PURÉ DE PATATA

INGREDIENTS

- 3 patates kennebek

- 100 ml d'oli d'oliva arbequina

- 100 ml de llet

- Sal

PREPARACIÓ

1. Coem les patates amb pell en aigua.

2. Les pelem i les triturem amb la llet prèviament escalfada i l'oli d'oliva.

Notícies relacionades

2. Ho posem en una mànega de pastisseria per ajudar-nos a l'emplatat.


ACABAT I PRESENTACIÓ

Disposem el plat com a la foto i el decorem amb flors de pensament comestibles i cigrons.

Temes:

Cuiners