DEL RESTAURANT A CASA

Copa de formatge Serrat Gros

Ametlles, peres i va venir s'alien en aquest joc gastronòmic per als amants del formatge

La xef ofereix la mateixa recepta del Sant Pau per realitzar en l'hogar

Copa de formatge Serrat Gros
1
Es llegeix en minuts
Carme Ruscalleda
Carme Ruscalleda

Xef. Vicepresidente de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN).

ver +

Per a 10 racions

Les boletes de massapà

125 g d'ametlles en pols.

90 g de sucre.

50 ml d'aigua mineral.

100 g de formatge Serrat Gros ratllat gras.

1. Fem arrencar el bull a l’aigua amb el sucre. Hi afegim la pols d’ametlla i, a foc mitjà, sense parar de remenar, coem la barreja durant un minut.

2. Ho deixem refredar, i creem un rul·lo embolicat en paper sulfuritzat que ens facilitarà l’obtenció de les boles.

3. Just abans de servir les postres: arrodonim 20 peces i les arrebossem amb el formatge ratllat gruixut.

Els donats de pera al vi

300 ml de vi negre (garnatxa).

150 g de pera blanquilla a daus de 2x2cm (30 daus).

100 g de sucre.

Una mica de pebre negre mòlt.

Fulls de gelatina (els necessaris).

1. En un cassó fem arrencar el bull al vi i al sucre. Hi afegim els daus de pera i ho cuinem a foc lent 20 minuts.

2. Ho triturem fi i pesem el puré obtingut. Hidratem els fulls de gelatina i hi afegim un full per cada 100 grams de puré de pera tebi, i una mica de pebre negre.

3. Ho reservem en un recipient adequat perquè qualli i es pugui tallar a daus d’1x1 cm.

Les ametlles torrades i salades 

100 g d’ametlla palet.

oli d’oliva verge extra i sal.

1. Estenem les ametlles en una safata de forn, les amanim amb una mica d’oli i sal i les enfornem a 160º vuit minuts. Les deixem refredar i les reservem en un pot hermètic.

Els grills de pera al vi 

30 grills de pera.

400 ml de vi negre (garnatxa).

100 g de sucre.

La pell de mitja llimona.

Mig canonet de canyella.

1. Fem arrencar el bull al vi, el sucre, la llimona i la canyella i ho deixem cuinar cinc minuts. Ho deixem refredar, hi afegim els grills de pera i ho reservem a la nevera.

L'espuma de serrat gros

250 ml de llet de cabra.

125 g de formatge Serrat Gros ratllat.

1 full de gelatina hidratat.

1 g de sal.

1. Desfem el full de gelatina en una part de la llet i ho triturem amb la resta d’ingredients. Ho colem fi i ho introduïm en un sifó amb una càrrega de gas especial per a sifó i ho reservem en fred.

Notícies relacionades

Presentació

1. Com a la foto, en una bella copa repartim tres  grills de pera, dues boles de massapà arrebossades en formatge, tres daus de pera al vi i una culleradeta d’ametlles torrades amb sal. Acabem la copa amb l’espuma de formatge.