DEL RESTAURANT A CASA
Escamarlans, coco, api i 'shiso'
Les influències de la cuina thai enriqueixen el marisc mediterrani
La xef ofereix la mateixa recepta del Sant Pau per realitzar a casa
Ruscalleda /
6 RACIONS (12 ESCAMARLANS)
La salsa dels caps
12 caps picats.
25g d’alls.
125g de tomàquet madur.
5g de julivert.
100g de xerès sec.
20g de pètals de tomàquet confitat.
Oli d’oliva.
Sal i pebre blanc.
1 litre d’aigua mineral
1. Reservem les cues pelades en fred.
2. Sofregim amb una mica d’oli els caps picats. Salpebrem, hi afegim tots els ingredients triturats i continuem el sofregit 5 minuts.
3. Hi afegim l’aigua mineral i ho deixem coure durant 15, ho colem i ho deixem reduir fins a una textura densa. Ho reservem en biberó en fred.
La salsa de ‘shiso’ verd
20g de fulles de shiso verd grans escaldades.
10g d’espinacs escaldats.
200g d’oli d’oliva verge extra.
60g d’ou pasteuritzat.
15g de suc de llimona.
Ratlladura de llimona.
Sal i pebre blanc.
1. Triturem les fulles de shiso i d’espinacs amb l’oli.
2. Les colem i muntem l’oli verd com una maionesa amb l’ou pasteuritzat i la llimona.
3. Salpebrem i reservem en biberó en fred.
Els nyoquis de coco
250g de puré de coco.
35g d’arròs bomba.
1/4 de litre d’aigua.
Sal i pebre.
1. Coem l’arròs amb l’aigua durant 25 minuts. L’escorrem i el triturem molt fi amb el puré de coco.
2. Salpebrem, omplim petits motllos de silicona i ultracongelem.
La pell dels nyoquis
1/2 litre d’aigua mineral.
25g de gelatina vegetal.
Sal i pebre blanc.
1. Fem arrencar el bull als ingredients i, amb la solució a 65º, apliquem un bany als nyoquis ultracongelats. Reservem a la nevera.
L’oli de llima
50g d’oli d’oliva verge extra.
La ratlladura molt fina d’una llima.
1. Barregem els ingredients i reservem.
Presentació
1. Estenem al fons del plat 2 cullerades de caldo d’api* a temperatura ambient.
2. Afegim al plat 4 nyoquis de coco+4 gotes de la salsa dels caps+4 gotes de la salsa de shiso.
3. Col·loquem les cues d’escamarlà acabades de marcar a la planxa i amanides amb oli de llima de sal.
Notícies relacionadesOpcional: Hi incorporem una fulla d’api i una de shiso fregides en tempura.
*Podeu demanar la recepta del caldo d’api a carme@ruscalleda.cat
- El temps Desembre es complica a Catalunya: pluges, borrascas i la incògnita de la neu per Nadal
- Mobilitat Viatges il·limitats per 6,20 euros a l'any: així pots demanar la targeta social a Barcelona per a majors de 60 anys o discapacitats amb rendes baixes
- Concurs 55 candidats estrella de tot el món opten a dissenyar el Liceu Mar
- Tradicions amb encant El poble de Catalunya que té un pessebre vivent de més de 200 persones: dia, horari i entrades
- "En algun moment hauré de fer el dol"
- Sorteig del 'Gordo' Ni cobrar-lo ni trucar als teus amics: què és el primer que has de fer si et toca la Loteria de Nadal?
- Investigació a la dona del president L’Audiència manté Begoña Gómez imputada per malversació per l’«interès en els assumptes lucratius» de la seva assistent a la Moncloa
- Selectivitat Les proves d’accés a la universitat a Catalunya seran els dies 9, 10 i 11 de juny del 2026
- Postura ferma Salvador Sobral rebutja tornar a Eurovisió el 2026 i marca una línia vermella amb Israel
- El Govern defensa l’IRTA-CReSA La Generalitat reitera que no hi ha «cap indici» que el brot de pesta porcina sortís d’un laboratori
