DEL RESTAURANT A CASA
Marula, xocolata, castanyes i taronja
El licor africà d'aquesta exòtica fruita convida a unes postres gastronòmiques
La xef ofereix la mateixa recepta del Sant Pau per realitzar a casa

{Ruscalleda} /
10 racions.
‘Mousse’ de manjari i castanyes
130 g de crema de castanya.
100 g de nata líquida.
50 g de xocolata Valrhona Manjari 64%.
200 g de nata semimuntada amb 20 g de sucre.
20 g de nata per fondre i barrejar amb 1,5 fulls de gelatina.
1. Fem arrencar el bull als
100 g de nata amb la crema de castanya. Ho apartem del foc i hi afegim la xocolata.
2. Amb la mescla a 45º, hi incorporem delicadament la nata semimuntada i la gelatina fosa amb la nata.
3. Omplim amb la mescla homogènia petits motllos amb forma de semiesfera i ho reservem a la nevera.
Crema de castanya
100 g de llet.
170 g de crema de castanya.
50 g de rovell d’ou pasteuritzat.
5 g de maizena.
125 g de mantega.
1. Escalfem la llet amb la crema de castanya. Hi afegim els rovells barrejats amb la maizena i, sense parar de remenar, treballem a foc lent la crema cinc minuts.
2. Ho apartem del foc, hi afegim la mantega a petits daus i ho triturem amb el túrmix. Ho colem i ho reservem en una mànega de pastisseria amb embocadura fina.
‘Streusel’ de cacau i pebre
125 g de farina.
20 g de cacau en pols.
140 g d’ametlla en pols.
140 g de sucre moreno.
2 g de sal.
2 g de bicarbonat.
140 g de mantega.
20 g de pebre negre mòlt.
1. Treballem la mantega amb el sucre moreno. Hi afegin la sal i el bicarbonat. Hi sumem el cacau en pols amb la farina i l’ametlla en pols. Formem un rul·lo i el guardem al congelador.
2. Ho estirem i ho enfornem 15 minuts a 165º. Un cop fred, ho trenquem com si fos sorra i hi incorporem
pebre negre.
‘Ganache’ de castanya, marula i guanaja lactée
50 g de nata.
10 g de mantega.
25 g de mel.
110 g de xocolata Valrhona Guanaja Lactée.
40 g de crema de castanya insípida.
30 g de licor de marula.
1. Bullim la nata amb la mantega, la crema de castanya i la mel.
2. Ho aboquem en tres cops sobre la xocolata picada treballant-ho amb l’espàtula per aconseguir la ganache.
3. Hi incorporem el licor de marula i aboquem la ganache sobre una safata.
PRESENTACIÓ
1. Col·loquem al plat la mousse de Manjari i castanyes i la napem amb la crema de castanyes a fines tires, com fideus.
Notícies relacionades2. Col·loquem la sorra de streusel de cacau i pebre, premsada i unida formant una peça de 3 cm de diàmetre.
3. Donem forma de bola a la ganache de castanya i marula, l’arrebossem amb pols de castanya i en col·loquem dues peces al plat.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se
- Champions league Dembélé silencia l’Arsenal i acosta el PSG a la final de Múnic
- Apunt ¿S’ho imaginen?