Calendari divertit

El festival més gran dedicat a les patates braves, a l’agenda gastro d’octubre

Bravas Fest, al Poble Espanyol, destaca entre les variades activitats del mes. Pren-ne nota i apunta aquests plans

MAPA | 18 bons restaurants oberts aquest any a Barcelona que hauries de visitar

Barcelona bona i barata: 13 restaurants ‘econòmics’ per disfrutar molt

El festival més gran dedicat a les patates braves, a l’agenda gastro d’octubre

El Periódico

4
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Segueix el frenesí d’activitats gastronòmiques dins i fora de Barcelona. N’hi ha per a tots els paladars, siguin beguda o menjar, o les dues coses alhora.

Obre l’agenda i pren-ne nota, que segur que hi ha més d’un pla que t’encaixarà. Paelles, patates braves, caves, formatges, postres...

Paella de marisc. /

El Periódico

Concurs de paelles contra l’esclerosi múltiple (Barcelona, 7 d’octubre)

La Fundació Esclerosi Múltiple i l’associació Amics de la Rambla organitzen conjuntament un concurs de paelles solidari en el marc de la festa major de la Rambla per donar visibilitat a l’esclerosi múltiple, una malaltia neurològica autoimmune amb què conviuen prop de 9.000 persones a Catalunya. L’actor Jordi Diaz és el padrí del solidari concurs gastronòmic i el jurat està format per xefs com Carme Ruscalleda, Carles Gaig i Ada Parellada. A més, hi participarà el cuiner valencià Toni Galera, que prepararà la seva paella mentre canta òpera. Els fons recaptats amb el concurs de paelles solidari aniran destinats als diferents projectes que té la Fundació Esclerosi Múltiple, així com a promoure la recerca científica de la malaltia. Si hi vols participar, la inscripció costa 25 €. I si vols saber com són les paelles, per 10 € podràs tastar les tres que et vinguin més de gust i escollir una beguda (cervesa, refresc, aigua o suc). El concurs començarà a les 13.30 hores a la plaça de la Gardunya, darrere del mercat de la Boqueria.

Bravas Fest (Barcelona, del 6 al 8 d’octubre)

El festival dedicat a les patates braves es portarà a terme en diferents espais del Poble Espanyol. Comptarà amb l’oferta gastronòmica de 13 restaurants, música en directe, tallers i concursos. El festival culminarà amb la selecció de les millors braves de Barcelona, premi atorgat pel vot dels assistents i un jurat format per professionals de reconeixement en l’àmbit gastronòmic. L’accés al festival és gratuït per a residents a Catalunya, amb aforament limitat, que es completarà per ordre d’arribada, i totes les degustacions de braves tindran un preu de 3,5 €. La resta de tapes tindran preus que oscil·laran entre els 5 € i els 15 €, segons el restaurant. L’entrada a l’esdeveniment ha de descarregar-se ‘online’ a poble-espanyol.com o bravasfest.com, i inclou la visita a tot el Poble Espanyol.


Cavatast (Sant Sadurní d’Anoia, del 6 al 8 d’octubre)

La 27a edició del Cavatast omplirà el parc Lluís Companys amb la presència d’una quarantena d’elaboradors de cava i gastronomia. Els visitants no només podran disfrutar de beguda i menjar, sinó que també podran realitzar moltes activitats i disfrutar de música en directe. L’escriptora Empar Moliner en farà el discurs inaugural el 6 d’octubre. Entre les novetats d’aquest any, un espai on fer tastos i maridatges de la mà dels directors d’Enoturista, Judith Cortina i David Jobé, i un tast que maridarà caves i biquinis gurmet.


Dipòsit on maduren centenars de rodes de Parmigiano Reggiano. /

El Periódico

Festival Parmigiano Reggiano (Barcelona, del 16 al 29 d’octubre)

Del 16 al 29 d’octubre, 22 restaurants italians a Barcelona (11) i Madrid (11) participen al Festival Parmigiano Reggiano, incorporant a les seves cartes plats on el protagonista és aquest mil·lenari producte. Els establiments tenen la possibilitat d’optar al Premi Miglior Piatto 2023 presentant a concurs una o algunes d’aquestes receptes. Les delegacions de Madrid i Barcelona de l’Accademia Italiana della Cucina n’elegiran la guanyadora.

A Barcelona, Bacaro ofereix un ‘anolino’ amb líquid interior de parmigiano reggiano i ‘passatelli’ amb tres maduracions d’aquest producte; Fishology, un menú en tres passos a base d’ostra amb parmigiano reggiano, pesto en desconstrucció amb aquest formatge i unes postres de mandarina i ametlla amb garota i parmigiano reggiano. Leccabaffi es desmarca amb fins a cinc elaboracions, entre pastes i pizzes, mentre que My Fucking Restaurant ho fa amb tres: pannacotta, tallarines i bunyols fets amb parmigiano reggiano. A Ostaia també són tres les receptes i La Balmesina, Delacrem, Imprevisto, la cocteleria Paradiso i Tapas 2254 completen la llista.

Notícies relacionades

A Madrid, hi participen Baldoria, Bartolomeo Kitchen, Bravissimo, Caluana, Ozio Gastronomico, Premiata Forneria Ballaró, Sottosopra, Totó, Trattoria Manzoni, We Crave i La Tavernetta del Pirata.


Miquel Guarro, director de pastisseria de l’escola Hofmann, en una edició anterior de Gastroebre. /

El Periódico

Gastroebre (Flix, 22 al 24 d’octubre)

El certamen professional dedicat a la cuina dolça, les postres i la pastisseria celebrarà la sisena edició a Flix (Tarragona) oferint els ‘show cookings’ de més d’una dotzena de professionals al mercat municipal d’aquest petit municipi de la Ribera d’Ebre. Seran a l’escenari el pastisser Oriol Balaguer; Miquel Guarro (director de pastisseria de l’escola Hofmann); Josep Armenteros (restaurant Gaig de Barcelona); Paula Domènech (formadora al CETT Universitat); Lucila Canero (La Luciérnaga, Castelldefels); Pau Carranza (Larossa, Flix); Lluc Crusellas (millor mestre xocolater del món 2022); Àlex Lera (premi Fava de Cacao 2020-2022), i Albert Roca, campió d’Espanya de gelateria artesana 2022. Les sessions també es podran veure en directe des del canal de Youtube de GastroEvents, via ‘streaming’.