Calendari farcit

La Cuina del Port, Eat Gaudí, Born Street Food... Així és l’agenda gastronòmica del juny

Les activitats per donar plaer al teu paladar són gairebé infinites. Festivals de carn, de pizza, de vi... ¿Per quin comences?

8 restaurants de Barcelona que et faran tremolar les cames de plaer

7 pizzeries de Barcelona per fer l’onada

La Cuina del Port, Eat Gaudí, Born Street Food... Així és l’agenda gastronòmica del juny

Albert Monsalve Pedrola

3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El mes de juny segueix ‘on fire’ amb una agenda d’allò més variada: ruta de tapes, sopars amb espumosos ‘top’, jornades gastronòmiques dedicades al peix blau... Costa triar, la veritat.

Aquí tens l’agenda gastronòmica del juny. Un no parar per al paladar (¿t’ha agradat el rodolí?).

La Cuina del Port (fins al 16 de juliol)

Set restaurants que formen part de l’Associació Porxos del Port, que estan ubicats els conjunts d’edificis d’estructura porxada coneguts com a Porxos d’en Xifré (els carrers d’Isabel II, Llauder, Reina Cristina i Pas Sota Muralla) proposen una ruta de tapes maridades amb una copa beguda (segons el local) per 9 €. Hi participen Arousa, Cadaqués, H10 Port Vell, La Barra del 7 PortesOaxaca, Periquete i Vidrios y Cristales.

Musclada popular (Barcelona, 10 de juny)

La plaça de Joan Capri, a la part posterior del mercat de Santa Caterina, acollirà una nova edició de Tasta’m. Aquesta vegada es tracta d’una musclada popular acompanyada de música i festa. Per participar-hi, els assistents hauran de presentar un tiquet de degustació que els dies previs rebran els clients del mercat quan comprin a les parades. Així es podrà disfrutar d’una tapa de musclos i una beguda, amenitzada amb la música de Lola Van –una furgoneta amb ‘dj’–. Els musclos que es degustaran són de proximitat, ja que provenen del delta de l’Ebre.

Festival Corpinnat (Penedès, del 15 de juny al 31 de juliol)

La tercera edició d’aquesta cites enogastronòmica de referència del Penedès celebrarà més de 30 sopars que es faran en espais singulars dels cellers d’espumosos adscrits a Corpinnat, que aniran precedides per visites a les instal·lacions de cada elaborador. Les reserves es poden fer a la web www.corpinnat.com. Entre els cellers participants, Torelló, Llopart, Recaredo i Gramona, i entre els restaurants que maridaran els seus plats amb les bombolles, Gaig, El Cigró d’Or, Enoteca, Les Magnòlies, La Taverna del Ciri, Taktika Berri...


Born Street Food (Barcelona, del 16 al 18 de juny)

Born Street Food torna a la plaça del Pla de Palau per desè any, coincidint amb la festa major del barri del Born-la Ribera amb les degustacions i ‘show cookings’ de 16 de restaurants i botigues gurmet de la zona. Els tacos mexicans del Oaxaca, els canelons de La barra del 7 Portes, els formatges de Vila Viniteca, el fregit de peix blau de la Confraria de Pescadors de Barcelona, la mitjana de vaca vella del Sagardi, els pastissos de formatge de Jon Cake... També hi participen el Cadaqués, la taverna Euskal Etxea, el Llamber, el Sagàs, el Pork... Boig per Tu, el Bronzo Bar i el Cucina, la Taberna Ikoya, el 1881 per Sagardi, el Tapeo Born i El Foro. A més de l’oferta culinària, el festival comptarà amb una atmosfera animada i festiva. La música en viu omplirà els carrers del Born, creant un ambient acollidor i divertit per a tots els assistents. Divendres, 16 i dissabte, 17, de 12.00 a mitjanit, i diumenge, 18, fins a les 22.00 hores.


Eat Gaudí (Barcelona, del 16 al 18 de juny)

Notícies relacionades

Eat Gaudí arriba a la seva cinquena edició a la Torre Bellesguard amb una renovada oferta de gastronomia, oci i cultura. Productes gurmet, ‘food trucks’, tastos, activitats infantils, tallers i concerts. A més, la Torre Bellesguard, una de les obres més desconegudes de Gaudí, podrà visitar-se a un preu especial de 10 €, que s’afegiran als 5 euros que costa l’entrada al ‘market’. Las Vermudas University guiarà en el procés d’elaboració d’un vermut personalitzat; El Palace Barcelona, el cinc estrelles més antic de la ciutat, programarà ‘Art & Drinks’, el maridatge entre il·lustració i còctels a càrrec de Joel Miñana i Grey Goose Essences, i un ‘show cooking’ del seu xef, Jesús Caballero; Alhambra portarà a terme un tast que descobrirà els orígens, elaboracions i ingredients de cada cervesa; Sumarroca en farà un altre dels seus vins, i els representants de la ginebra barcelonina 100 & Nomore convidaran a descobrir els seus ingredients poc comuns i la seva elaboració artesanal.


Jornades gastronòmiques del peix blau (Barcelona, del 18 de juny al 2 de juliol)

La DO Sants és la denominació d’una associació gastronòmica de bars, restaurants i tavernes del barri barceloní, un divertit nom amb què celebren tota mena d’activitats per agitar el panorama culinari de la ciutat. La que munten ara són unes jornades gastronòmiques dedicades al peix blau. Hi participen la Bodega Montferry, el Chakrumi, l’Entre Tablas, l’Homo Sibaris, La Bauxa, La Nova Farga, Lavicoca, el Sants és crema, el Terra d’Escudella i el Vermut i a la Gàbia.