Propostes més assequibles

Els restaurants amb estrella Michelin més barats: menús per 50 € o menys

Viatgem per tot Espanya per tastar les opcions més accessibles de la cuina d’autor

Així serà la gala de la guia Michelin 2024 a Barcelona

6 pobles amb estrella Michelin que has de descobrir

Els restaurants amb estrella Michelin més barats: menús per 50 € o menys
8
Es llegeix en minuts

Amb els restaurants amb estrella Michelin passa com amb els bars i menjadors d’hotels: despleguen una aura d’exclusivitat que fa que siguin molts els que evitin acostar-s’hi, temorosos de no poder pagar l’experiència. No obstant, no sempre passa així: és cert que amb els costos de la vida disparats el preu mitjà en l’hostaleria ha pujat en els últims temps, però hi continua havent menús en estrelles Michelin que (gairebé) tothom pot pagar.

En vigílies de la gala de presentació de la guia Michelin 2024, que es presenta el 28 de novembre a Barcelona, descobrim de cap a cap d’Espanya opcions en restaurants d’una estrella Michelin que se situen per sota dels 50 euros (o menys). Aquí van, de més a menys preu.

A Ababol (Albacete) serveixen un menú per 50 euros. /

Cedida

Ababol (Albacete): 50 €

Ababol (Albacete): 50 €Juan Monteagudo ha viscut un any màgic: el seu restaurant Ababol va obtenir l’estrella Michelin a finals del 2022, i el 2023 es va alçar amb el premi a millor croqueta a Madrid Fusión. El menú de temporada, que té un preu de 50 euros, se serveix els dimecres, dijous i divendres en horari de dinar. Arrenca amb dues croquetes (com no podia ser de cap altra manera) i inclou dos entrants, un principal, postres i cafè. Una bona manera d’experimentar una cuina que es basa en la temporada i en la millor matèria primera de petits productors.

La taula d’Ikaro (Logronyo). /

El Periódico

Ikaro (Logronyo): 50 €

Ikaro (Logronyo): 50 €De dimecres a divendres al migdia es pot descobrir a bon preu la cuina de Carolina Sánchez i Iñaki Murúa, que barreja receptes de La Rioja i del nord d’Espanya amb apunts equatorians –la xef procedeix del país sud-americà–. Cinc aperitius, tres plats salats, unes postres i uns ‘petit fours’ completen aquesta introducció a la peculiar proposta d’Ikaro, on es barregen versions de patates amb xoriço a la manera de La Rioja amb el ‘llapingacho’ (truita de patates amb formatge) de la serra de l’Equador.

Fogony (Sort, Lleida). /

El Periódico

Fogony (Sort, Lleida): 50 €

Fogony (Sort, Lleida): 50 €Zaida Cotonat –entre fogons– i José Antonio Rodríguez –a la sala– són el matrimoni al capdavant d’aquest veterà restaurant que fa gairebé 20 anys que ostenten una estrella Michelin. Entre les seves propostes destaca pel seu atractiu preu –50 euros– el menú ‘km. 0’, en el qual es deixa patent la seva aposta per la proximitat i la sostenibilitat. Després de tres aperitius, s’elegeix primer, segon i postres amb opcions com els canelons de pollastre d’Erbull i ametlles d’Àger o el bacallà amb sofregit dolç de tomàquet i gelatina d’alls escalivats.

Creacions de Garena (Dima, Biscaia). /

El Periódico

Garena (Dima, Biscaia): 48 €

Garena (Dima, Biscaia): 48 €La cuina de Julen Baz té gust de territori i s’endinsa en la tradició prenent com a bases les brases i els guisats. El seu menú de mercat està disponible de dilluns a divendres laborables i dissabtes a la nit. El que fa és oferir la millor matèria primera del dia en un format curt. Està compost per aperitiu, entrant, plat de mercat, peix, carn i postres. Tot això per 48 euros.

Plat de Cobo Estratos Evolución (Burgos) /

El Periódico

Cobo Estratos Evolución (Burgos): 45 €

Cobo Estratos Evolución (Burgos): 45 €L’espai gastronòmic de Miguel Cobo juga amb la idea de l’evolució humana com a eix per a una proposta sensorial. També compta amb propostes més senzilles com el menú ‘N-623’, on ofereix un entrant, un principal i unes postres i un parell de copes de vi per 45 euros. Vieira fumada, escabetx de pèsols i col xinesa o milfulls de melós de vedella, beixamel trufada i puré a la Robuchon són algunes de les opcions per elegir.


Plats del restaurant Xerta, a Barcelona. /

El Periódico

Xerta (Barcelona): 45 €

Xerta (Barcelona): 45 €¿És possible menjar en restaurants amb estrelles Michelin a Barcelona sense deixar-s’hi un dineral? Sí, si un acudeix a Xerta, a l’Ohla Eixample Hotel. El xef Fran López fa una cuina d’autor que mira a les Terres de l’Ebre amb plats com el sípia de punxa i popet orellut amb tinta de taronja i alfàbrega o les ‘popietes’ de xaix amb ginebra, rosàcia i llet d’ovella amb farigola. El seu menú executiu permet, per 45 euros, disfrutar dels aperitius, un entrant, carn o peix i les postres. A més, inclou dues copes de vi, pa, aigües i ‘petit fours’. Es pot demanar els migdies de dimarts a divendres.


Alejandro Serrano Miranda. /

Cedida

Alejandro Serrano (Miranda d’Ebre, Burgos): 45 €

Alejandro Serrano (Miranda d’Ebre, Burgos): 45 €Alejandro Serrano, el xef més jove a aconseguir una estrella Michelin a Espanya –amb només 21 anyets– uneix a la seva proposta cuina de proximitat amb receptes tradicionals i algun toc marí. Tot amb un pas de rosca. Ara també ofereix el menú ‘Bosque de Castilla’, cent per cent vegà i que per 45 euros s’ofereix de dimecres a divendres nit. Està compost per quatre plats maridats amb quatre begudes.


Una proposta de Les Moles (Ulldecona). /

El Periódico

Les Moles (Ulldecona, Tarragona): 43,90 €

Les Moles (Ulldecona, Tarragona): 43,90 €Les Moles, el projecte iniciat per Jeroni Castell i Carmen Sauch el 1992, té continuïtat en els seus fills Pau i Roger, que garanteixen la continuïtat d’un restaurant que es basa en la tradició, la tècnica i la sostenibilitat. Entre els seus menús, el més econòmic és el ‘Tradició’, que pot disfrutar-se per 43,90 euros de dimarts a divendres al migdia. Inclou tres aperitius, un entrant fred, un arròs, un peix, una carn i unes postres. També es pot demanar divendres i dissabte a la nit per només sis euros més.


Víctor Martín, xef de Trigo (Valladolid). /

El Periódico

Trigo (Valladolid): 40 €

Trigo (Valladolid): 40 €Víctor Martín, cuiner, i la seva dona, Noemí Martínez, sommelier i responsable de sala, defensen aquest acollidor restaurant amb una cuina de base tradicional però posada al dia, però sense extravagàncies. El seu menú ‘Como en casa’ es compon d’aperitius, dos d’entrants, peix o carn (a elegir), formatges o postres (a elegir) i inclou pa i aigua.


Alquimia (Valladolid) proposa avantguardisme partint de la tradició. /

El Periódico

Alquimia (Valladolid): 38 €

Alquimia (Valladolid): 38 €En aquest restaurant se serveix un menú anomenat ‘Noradrenalina-Adarsa’ (només se serveix al migdia de dilluns a divendres) i compta amb ‘snacks’, quatre plats a força de combinacions com ara «arròs, picanya» o «truita, cecina» i unes postres, tot i que canvia en funció del mercat. Defineixen la seva cuina com a avantguardista, tot i que partint de la tradició de la seva terra.


Una de les creacions de Chirón (Valdemoro). /

El Periódico

Chirón (Valdemoro, Madrid): 34 €

Chirón (Valdemoro, Madrid): 34 €La cuina madrilenya té en Iván Muñoz un referent que ostenta una estrella Michelin a Chirón des del 2012, al marge de tendències i nuclis gastronòmics. Els que s’acostin a aquest menjador de Valdemoro de dimarts a divendres al migdia podran clavar la dent al seu menú executiu per només 34 euros. Aperitius, olis de Madrid, pa artesà, iogurt de botifarró, peix, carn i postres amb un maridatge opcional per 15 euros més.


Un dels plats de Silabario (Vigo). /

El Periódico

Silabario (Vigo): 32 €

Silabario (Vigo): 32 €Alberto G. Prelcic és un dels noms indispensables de la nova cuina gallega, aglutinada entorn del Grupo Nove. Al seu restaurant disposa de diversos menús. Entre d’altres, el ‘Berbés’, dissenyat «per als dies feiners, per reconfortar-se amb el producte del mercat i continuar amb l’activitat diària», segons explica. El menú inclou aperitiu, una entrada, un segon i unes postres a elegir. Entre el que un pot trobar hi ha musclo tigre, ‘fish & chips’ de lluç de palangre o flam de formatge Cebreiro.


Plato de Odiseo (Murcia) /

El Periódico

Odiseo (Múrcia): 25 €

Notícies relacionades

Odiseo (Múrcia): 25 €Aquest restaurant, situat en un edifici murcià amb una arquitectura singular i en el qual també caben des d’una discoteca a un casino, té un menú setmanal a l’accessible preu de 25 euros. Disponible de dilluns a dijous al migdia, consta de tres plats i postres, entre els quals poden trobar-se propostes com ara verdures gratinades o potatge de bacallà.


Una de les carns de Terra (Palència). /

El Periódico

Terra (Palència): 24,50 €

Terra (Palència): 24,50 €Roberto Terradillos és el xef d’aquest restaurant amb què va complir fa alguns anys el somni de muntar un gastronòmic a la seva ciutat natal. Treballa amb productors locals, renovant la tradició i emprant matèria primera de temporada. El seu menú de mercat, que se serveix només de dimarts a divendres en horari de dinars, inclou dos petits platets, una tapa, un principal i unes postres i va variant cada setmana. Exemples dels plats que pot incloure són la cassoleta de xampinyó amb allada amb bitxo o l’‘steak tartar’ amb matisos de mostassa. El seu preu és de 24,50 euros i inclou beguda i postres o cafè.