Agafa pa i suca

Beyond què...

  • Des de la suposada eclosió de les hamburgueses ‘fake’, l’hamburguesa de carn s’ha revaloritzat

1
Es llegeix en minuts

Si anem a l’hemeroteca (és a dir: Google) i retrocedim un parell d’anys, veurem que la premsa de l’època ens parlava d’un futur immediat amb hamburgueses fake. La carn vermella tenia els dies comptats. Les peces hiperrealistes de Beyond Burger, l’exemple més conegut, havien de substituir la carn de boví i ningú podria fer res per evitar-ho.

¡Una nova era il·luminada per una consciència animal i ecològica més gran era a punt de desencadenar-se! Les vaques del món somriurien i les seves ventositats contaminants es reduirien a simple música d’ascensor. Els carnívors viurien en leproseries i tots estaríem contents de no menjar carn: n’hi hauria prou amb la pasterada ultraprocessada de llenties i remolatxa que els restaurants ‘cool’ anomenen plant based burger...

Burger carni d’una altra dimensió

Notícies relacionades

Doncs som aquí, esperant que es produeixi el gran canvi de paradigma mentre les hamburgueseries proliferen, es bolquen cada vegada més en la qualitat de la carn vermella que consumirem i fins i tot xefs com Rafa Peña porten el burger carni a una altra dimensió (difícilment podrem ser amics si encara no has tastat el del Bar Torpedo). I, mentrestant, la piconadora Beyond s’ha esborrat del partit com un davanter amb ressaca. La veus per allà, sí, però amb un rol molt allunyat del paper revolucionari que la premsa li havia adjudicat.

Ho tinc clar: des de la suposada eclosió de les hamburgueses ‘fake’, l’hamburguesa de carn s’ha revalorat. Bona feina. A més, fa un temps vaig tastar el Beyond Burger per a un article i, per molt que sagni, juro que és com clavar les dents al David Bowie de ‘Ziggy Stardust’ i descobrir que és el cantant de Vetusta Morla disfressat de Pájaro Loco.