A L'ANTIC GURQUI

Llach i Bassas obren el bar de vins El Tros-Vall Llach

El músic i el periodista s'alien en un negoci que portarà el Priorat a Barcelona

el-tros-de-llach

el-tros-de-llach / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Els periodistes Antoni BassasMariona Anglès i el cantant i ara diputat de Junts pel Sí Lluís Llach han celebrat la seva amistat amb més d’un vi. I ara, ho faran amb un negoci conjunt: un bar de vins anomenat El Tros-Vall Llach Barcelona. La parella s’ha associat amb el cantant, propietari del celler Vall Llach (Porrera), per obrir al local que abans va ocupar el restaurant Gurqui (carrer de Mallorca, 303). Dimarts va obrir després de diverses setmanes d’obres.

La direcció enològica anirà a càrrec d’Albert Costa, enòleg Vall Llach i fill del fundador del celler, que té la missió de "portar el Priorat i el Montsant a Barcelona". Allà serviran vins del Priorat i el Montsant. Podrà ser a granel, en copes (de totes les referències que hi ha a la carta) o per ampolles. Un dels atractius és que el client, amb l’ajuda d’un sommelier, podrà fer el seu propi assemblatge amb les barriques de les set diferents varietats de raïm de la zona, embotellar-lo i etiquetar-lo de manera personalitzada.

MENJAR SENZILL

Notícies relacionades

El menjar serà "bàsic i senzill". "Som un bar de vins, no un restaurant", avisa Anglès, que servirà embotits, formatges i plats freds i semifreds, com amanides i brandada de bacallà, amb productes de proximitat i inspirats en la cuina del Priorat. Per descomptat, amb el vi present en moltes propostes, com algun plat acabat amb reducció de vi, i postres com el préssec amb vi o el pa amb vi i sucre. S’hi podrà menjar de dimarts a dissabtes de 18.00 a 00.00 hores, i els diumenges, d’11.00 a 15.00.

Allà no només hi haurà menjar i beguda. També cultura. Com a declaració d’intencions, el piano que presideix la sala. ¿Tocarà Llach? «Tocarem tots», somriu Anglès, que promet tota mena d’actes culturals relacionats amb el vi: conferències, debats, recitals... "en petit format".

Temes:

Gastronomia