PEIX AMB RITME
Darrere la pista del bacallà
30 restaurants i 7 bacallaneries participen en la Ruta del Bacallà: fins al 26 de març ofereixen menús i platillos maridats amb cervesa
La Ruta del Bacallà ja està en marxa. I els fidels al 'gadus morhua' (que així es diu científicament aquest peix) podran disfrutar fins al 26 de març. Els faltaran restaurants on anar a tastar els diferents menús i platillos a base de bacallà, maridats amb una Inèdit de Damm de 33 centilitres
Els menús, amb un primer, un segon, unes postres i la cervesa, costen entre 22 i 32 euros, mentre que els platillos combinats amb la birra es venen per 6. A més, les bacallaneries de Barcelona se sumen a la Ruta del Bacallà oferint degustacions els dissabtes 11, 18 i 25 de març. Albert Om és l'ambaixador d'aquesta iniciativa després de rebre el títol de Bacallaner Novell aquest dilluns.
A 'On Barcelona' 10 propostes de dos locals que participen en aquesta iniciativa i que exhibeixen una gran creativitat amb aquest producte. Pero podrien ser moltíssimes més. És sabut que el bacallà es podria cuinar d'una manera diferent cada dia de l'any.
CA L'ISIDRE. Cigrons estofats amb ventresca de bacallà (a la foto que obre aquest article).

PERELLÓ 1898. 'Fish and chips' de bacallà amb tempura fumada.

PEPA TOMATE MANDRI. Pizza al pil-pil (base de pa 'carasatu' amb una versió en format 'topping' cremós dels ingredients del bacallà a la barcelonina).

FULANO MENGANO. 'Carpaccio' de bacallà amb xató i olives kalamata.

ANTÚNEZ. Torrada integral amb emulsió de bacallà, patata kennebec confitada amb aromes del bosc, piruleta de parmesà, pètals de ceba vermella de Tropea i mel.

CATACROQUET BISTROT. Trio de croquetes: de calçots amb romesco de bacallà, de cocotxes de bacallà i de bacallà ajoarriero sobre mussolina de pil-pil d’alls tendres.

BITXARRACU. Coca de 'focaccia' d’oli amb tàrtar de tomàquet i alvocat, bacallà marinat i caviar de truita.

SUQUET DE L'ALMIRALL. Bacallà amb crema de formatge Payoyo, olivada i tomàquet escalivat.

CASA NOVA. Tàrtar de bacallà amb cruixent de rosta.

TERRA CA LA NURI. Bacallà confitat amb la seva brandada i el seu bunyol.
- Natura L'espectacular poble de conte a només 30 minuts de Vic
- Entrevista Andreu Buenafuente: «A hores d’ara ja no em preocupa aixecar polseguera»
- Investigació en marxa ¿Què ha passat a Cornellà? Les claus de l’atropellament múltiple al camp de l’RCD Espanyol
- Famosos La gran ficada de pota de Lola Índigo després de l’atropellament a Cornellà: ha hagut de demanar perdó
- Racons emblemàtics de Catalunya L'increïble poble de conte a menys de 40 minuts de Manresa
- Ministra d’Inclusió. El repte de governar Saiz: "És necessària la política del retrobament"
- Esmorzar de ‘Diario de Noticias’ i EL PERIÓDICO Illa: "Quan Catalunya i Navarra lideren, Espanya avança i Europa s’enforteix"
- Atletisme "¿La plata europea? Continuo sent el mateix pringat"
- TENNIS L’Alcaraz més "intel·ligent" se cita amb Sinner en la final de Roma
- La ronda italiana Fantàstica victòria d’Ayuso al Giro