PEIX AMB RITME

Darrere la pista del bacallà

30 restaurants i 7 bacallaneries participen en la Ruta del Bacallà: fins al 26 de març ofereixen menús i platillos maridats amb cervesa

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

La Ruta del Bacallà ja està en marxa. I els fidels al 'gadus morhua' (que així es diu científicament aquest peix) podran disfrutar fins al 26 de març. Els faltaran restaurants on anar a tastar els diferents menús i platillos a base de bacallà, maridats amb una Inèdit de Damm de 33 centilitres

Els menús, amb un primer, un segon, unes postres i la cervesa, costen entre 22 i 32 euros, mentre que els platillos combinats amb la birra es venen per 6. A més, les bacallaneries de Barcelona se sumen a la Ruta del Bacallà oferint degustacions els dissabtes 11, 18 i 25 de març. Albert Om és l'ambaixador d'aquesta iniciativa després de rebre el títol de Bacallaner Novell aquest dilluns.

A 'On Barcelona' 10 propostes de dos locals que participen en aquesta iniciativa i que exhibeixen una gran creativitat amb aquest producte. Pero podrien ser moltíssimes més. És sabut que el bacallà es podria cuinar d'una manera diferent cada dia de l'any.


CA L'ISIDRE. Cigrons estofats amb ventresca de bacallà (a la foto que obre aquest article).


PERELLÓ 1898. 'Fish and chips' de bacallà amb tempura fumada.


PEPA TOMATE MANDRI. Pizza al pil-pil (base de pa 'carasatu' amb una versió en format 'topping' cremós dels ingredients del bacallà a la barcelonina).


FULANO MENGANO. 'Carpaccio' de bacallà amb xató i olives kalamata.


ANTÚNEZ. Torrada integral amb emulsió de bacallà, patata kennebec confitada amb aromes del bosc, piruleta de parmesà, pètals de ceba vermella de Tropea i mel.


CATACROQUET BISTROT. Trio de croquetes: de calçots amb romesco de bacallà, de cocotxes de bacallà i de bacallà ajoarriero sobre mussolina de pil-pil d’alls tendres.


BITXARRACU. Coca de 'focaccia' d’oli amb tàrtar de tomàquet i alvocat, bacallà marinat i caviar de truita.


SUQUET DE L'ALMIRALL. Bacallà amb crema de formatge Payoyo, olivada i tomàquet escalivat.


Notícies relacionades

CASA NOVA. Tàrtar de bacallà amb cruixent de rosta.


TERRA CA LA NURI. Bacallà confitat amb la seva brandada i el seu bunyol.