Bàsquet

Pau Gasol: «Estic desitjant entrenar al Barça»

El pivot ja es troba a Barcelona, passarà revisió aquest divendres i es presentarà quan hi hagi nou president al club

Pau Gasol: «Estic desitjant entrenar al Barça»
2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Pau Gasol ja està a Barcelona, on ha arribat aquest dimecres a la tarda, després d’un llarg viatge procedent de Los Angeles, on té la seva residència als EUA, i en les pròximes hores té previst incorporar-se a la disciplina del Barça, amb què ha arribat a un acord fins a final de temporada. Com a pas previ s’haurà de sotmetre aquest mateix divendres a una revisió mèdica a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

El club i el jugador, finalment, han decidit que la seva presentació oficial es retardi a la setmana vinent, quan hagin finalitzat les eleccions al club i es conegui el nom del nou president blaugrana. En els pròxims dies, el jugador barceloní començarà a integrar-se també a la dinàmica de l’equip que dirigeix Sarunas Jasikevicius. Després de dos mesos d’entrenament individual a la pista, la seva arribada a la plantilla blaugrana és una nova etapa en el procés de recuperació de la seva lesió del peu, que es troba a la recta final.

Ajudar a la fase decisiva

Tant el jugador com el mateix preparador blaugrana confien que Gasol pugui ajudar la plantilla de cara a la fase decisiva de la temporada. L’experiència i el lideratge del pivot poden ser un factor important a la baralla pels títols que resten, tant la Lliga, on els blaugrana ocupen la segona posició, com l’Eurolliga, on són els actuals líders.

 L’objectiu que es marca també el pivot català, de 40 anys, és que la seva tornada a l’activitat li permeti ser un dels 12 jugadors que integrin la llista definitiva per als Jocs Olímpics de Tòquio. En cas d’aconseguir-ho, serien els cinquens de la seva carrera.

 «Desitjant arribar a casa per començar a entrenar amb el Barça. Vull agrair la feina de Juan Carlos Navarro i la confiança de Saras Jasikevicius que han fet possible que la meva tornada sigui una realitat», és el missatge d’agraïment que va publicar dimarts el mateix jugador a les xarxes socials, abans d’emprendre el viatge.

Sense data de debut

Tant l’equip com el jugador no volen posar una data en concret sobre el possible debut de Gasol, que porta sense disputar un partit oficial des del març del 2019. La idea és anar dia a dia, per veure com va la seva adaptació, tant en l’exigència física de la plantilla blaugrana com als sistemes de l’equip.

La tornada de Gasol al Barça, al primer equip on va jugar entre el 1999 i el 2001, es produeix 20 anys després de la seva marxa a l’NBA, on ha construït una esplèndida carrera durant les últimes 18 temporades, saldades amb dos anells de campió a les files dels Lakers (2009 i 2010) i sis presències a l’All-Star.

Notícies relacionades

Des del seu debut als Grizzlies el 2001, franquícia que el va escollir amb el número 3 del ‘draft’, Gasol ha passat pels Lakers (2008-14), Bulls (2014-16), Spurs (2016-19), Bucks (2019) i Trail Blazers, on no va arribar a debutar.