Paola Carli: "Barcelona captiva pel seu caràcter cosmopolita"

Paola Carli: "Barcelona captiva pel seu caràcter cosmopolita"

B. G.

3
Es llegeix en minuts
B. G.

¿Per què va escollir Barcelona?

La decisió de traslladar-me va ser el resultat d’una sèrie de factors que van convergir en un moment crucial de la meva vida, marcat per la pandèmia. A l’Argentina m’enfrontava a una economia cada cop més debilitada i a la falta de perspectives a llarg termini. Un dels principals motius que em va fer triar Barcelona com la meva nova llar va ser l’oportunitat de desenvolupar la meva carrera en un entorn laboral internacional. Incorporar-me a una empresa plurinacional com a part de les meves funcions laborals era un objectiu que m’havia proposat i aquí trobo l’escenari perfecte per fer-lo realitat. Des que vaig arribar, m’he submergit en una varietat d’entorns, tant professionals com personals, per ampliar els meus horitzons i establir connexions significatives. Organitzacions com Barcelona Global han sigut fonamentals en aquest procés, ja que m’han proporcionat un espai per interactuar amb persones de diverses nacionalitats i sectors i, per tant, comprendre millor la idiosincràsia del país.

¿Què destacaria de la ciutat?

Barcelona és una ciutat que captiva pel seu caràcter cosmopolita i pel seu vibrant ambient cultural. La seva posició com a punt neuràlgic per a l’atracció de talent, la innovació i el desenvolupament tecnològic la converteixen en un destí ideal per a emprenedors i professionals de tot el món. Un dels aspectes més destacats de Barcelona és la seva posició com a centre de creació de start-ups a nivell mundial. Gràcies a un ecosistema empresarial sòlid i acollidor, Barcelona ha sigut reconeguda com la tercera ciutat més important per a l’aparició de noves empreses. A més, ofereix un clima mediterrani agradable durant gran part de l’any i uns costos de vida relativament baixos en comparació amb altres ciutats europees de similar mida. La seva excel·lent infraestructura, que inclou una xarxa de transport públic eficient i moderna, facilita la mobilitat. La ciutat també destaca pel seu sòlid entramat de centres d’investigació i hubs tecnològics, que fomenten la col·laboració i la innovació en diversos camps.

¿Quins aspectes de la ciutat cal millorar? ¿Com?

Un dels principals desafiaments als quals s’enfronta és la burocràcia en relació amb la creació de noves empreses. Si bé la ciutat ofereix un entorn propici per a l’emprenedoria, els processos administratius sovint poden resultar lents i complexos, i aquesta situació dificulta l’inici ràpid de noves iniciatives empresarials. Aquesta millora es podria aconseguir mitjançant la simplificació de tràmits i la digitalització de processos que hagin de tramitar els emprenedors. Un altre aspecte que també requereix atenció és la neteja urbana.

¿Què espera de la Barcelona dels pròxims anys?

Notícies relacionades

Espero que Barcelona continuï sent un centre d’innovació i emprenedoria, que segueixi enriquint el seu teixit social i econòmic amb una cultura arrelada en l’esforç i la creativitat. Que aprofiti el seu potencial com a catalitzador de la innovació promovent l’aparició de noves empreses i projectes que impulsin el creixement econòmic i la creació d’ocupació. La meva expectativa per a Barcelona en els pròxims anys és que continuï sent un far de progrés i desenvolupament, on cada individu tingui l’oportunitat de créixer i de contribuir al progrés de la ciutat.

¿Quina diria que sent que és la seva ciutat?

Barcelona s’ha convertit en la meva ciutat adoptiva, un lloc on he trobat noves oportunitats i experiències que han enriquit la meva vida. No obstant, malgrat sentir-me arrelada aquí, sempre hi ha una cosa que trobo a faltar: la meva família i els meus amics a l’Argentina. Barcelona s’ha convertit en la meva llar lluny de casa. Tot i que la distància de vegades pot ser difícil, l’amor i el suport de la meva família i dels amics m’ajuden a sentir-me connectada amb les meves arrels, independentment d’on estigui.