Ple municipal

Collboni fa callar un regidor de Vox per dir que els homosexuals abusen tant o més dels nens que els religiosos

Collboni fa callar un regidor de Vox per dir que els homosexuals abusen tant o més dels nens que els religiosos

Zowy Voeten

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha retirat aquest divendres en el ple municipal la paraula al regidor de Vox Liberto Senderos per entendre que incorria en una actuació homòfoba, després que el regidor assegurés que les dades d’abusos a menors per part de membres de l’Església catòlica «estan manipulades» i que tant polítics com educadors i homosexuals són col·lectius que registren tants o més abusos a menors que els religiosos sense que els mitjans de comunicació ho reflecteixin.

«Vostès saben perfectament que les dades de pederàstia a l’Església estan manipulades i que els protocols que l’Església aplica són més durs amb els abusadors mentre col·lectius com polítics, educadors i homosexuals tenen percentatges reals almenys iguals si no més elevats i no són portada dels mitjans de comunicació», ha afirmat Senderos en la seva intervenció en el debat sobre una declaració institucional sobre els drets dels nens presentada per ERC.

L’advertència

Notícies relacionades

«Li demano que rectifiqui les paraules», ha replicat Collboni visiblement alarmat per les paraules de Senderos, que ha rebutjat haver atribuït els abusos al col·lectiu homosexual. Senderos ha contestat sorprès i amb una espècie d’embarbussament sense molt sentit: «No, no, senyor alcalde, no he fet això en cap moment. Jo he parlat de col·lectiu. El que he dit està gravat. El que està dit, està dit, jo no he dit res que no hagi hagut d’haver dit». I davant aquesta resposta, l’alcalde no ha dubtat: «Doncs li retiro la paraula».

L’incident s’ha produït en l’última iniciativa que es debatia en el ple, i ha sigut el primer que es registra entre Collboni i el grup d’extrema dreta, amb el qual el socialista ja va advertir d’entrada que no tenia intenció de mantenir relacions normalitzades més enllà de la mínima cortesia exigible.