L’hoteler Jordi Clos, elegit per ser el nou president de Turisme de Barcelona

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
EFE

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Santacreu, ha formalitzat l’elecció de l’actual president del Gremi d’Hotels de Barcelona, l’hoteler Jordi Clos, com a nou president del consorci publicoprivat Turisme de Barcelona. Clos substitueix Eduard Torres.

La Cambra de Comerç l’ha donat a conèixer aquest dijous. La direcció de Turisme de Barcelona recau en el president de la Cambra de Comerç de Barcelona i es donava per fet que el nou president d’aquesta corporació, Josep Santacreu, delegaria la responsabilitat en una altra persona, com ha sigut habitual en altres mandats. Clos rellevarà així Eduard Torres com a president del consorci turístic, encarregat de la promoció turística de la capital catalana.

Per als canvis, queda pendent de la convocatòria del Consell General de Turisme de Barcelona, que depèn de l’alcalde de Barcelona. Clos, que és membre del plenari de la Cambra, ocupava una vicepresidència a Turisme de Barcelona fins ara. Presideix la cadena Derby Hotels i substitueix el també hoteler Eduard Torres, que formava part de la candidatura d’Eines de País a la Cambra, que aspirava a la presidència de Turisme de Barcelona.

Notícies relacionades

Clos va recolzar Santacreu per ser president de la Cambra de Barcelona. El Consorci de Turisme de Barcelona va ser creat el 1993 per l’Ajuntament de Barcelona, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona i la Fundació Barcelona Promoció, amb l’objectiu de promocionar el turisme a Barcelona.

Casals, vicepresident segon

La Cambra ha detallat també aquest dijous que els representants que tindrà la fundació Barcelona Promoció en el consell general de Turisme de Barcelona. Un d’ells és Manel Casals, que serà vicepresident segon del comitè executiu de Turisme de Barcelona. Joan Gaspart Solves també formarà part del comitè executiu de Turisme de Barcelona, mentre que Miquel Martí i Jordi Espelt seran membres del consell general de Turisme de Barcelona.