Barcelona regala milers de còpies del cartell de la Mercè 2023: on pots anar a recollir-lo gratis

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona regala, un any més, milers de còpies gratuïtes del cartell de les festes de la Mercè. La proposta artística per a l’edició del 2023 la firmen l’il·lustrador Chamo San i el dissenyador Arauna 131. Destil·la aires ‘underground’: en blanc i negre, és una mena de torre humana que homenatja personatges cèlebres de la ciutat i protagonistes de festes majors històriques.

Fa dos anys va fer furor el cartell de Malika Favre, que representava la patrona i per tant la ciutat com una reina jove, bonica i poderosa i que amagava en l’abillament variades referències barcelonines. La proposta va agradar molt al públic i les còpies que ofereix de franc el consistori es van esgotar en temps rècord. Aquest 2023 l’aposta té com a ganxo el retrat de rostres coneguts com ara Teresa Pàmies, Peret, Miguel Gallardo, Maria Mercè Marçal, Ramon Casas, el ‘Pinotxo’ de la Boqueria i Margarita Xirgu. Al ser en blanc i negre, permet que cada llar l’acoloreixi al seu gust.

On es pot recollir

Les còpies XXL del cartell d’aquesta festa major ja es poden aconseguir en dos punts municipals i cèntrics. Es tracta de la Sala Ciutat, en el número 2, del carrer homònim. Obre matí i tarda els feiners i també els dissabtes al matí. Una treballadora ha confirmat a aquest diari que els exemplars ja han arribat a l’equipament i en queden multitud de còpies disponibles per a qui s’acosti a demanar-les. El repartiment està limitat a dues còpies per persona, com l’any passat, per evitar acaparament.

Notícies relacionades

Al número 99 de la Rambla també se’n poden aconseguir: el Palau de la Virreina, seu de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), també en distribueix còpies a l’oficina que hi ha a peu de carrer. Obre de dimarts a diumenge al matí i a la tarda.

Repositori virtual

Finalment cal recordar que el cartell del 2023 i tots els precedents es poden descarregar ‘online’ des de la web municipal que exerceix de repositori. La descàrrega és il·limitada i permet diverses mides i formats. A més, aquest aparador ‘online’ és l’únic que també ofereix còpies de les adaptacions del cartell del 2023 per a programes específics de la Mercè: MAC, BAM, Kíiv i Cultura Popular. El portal també recopila els cartells d’altres esdeveniments de la ciutat, com ara les festes de Santa Eulàlia, el Carnaval, el Nadal i el cicle d’actes La Orgullosa.

Temes:

La Mercè