Segona Pasqua

Aquests són els barris de Barcelona que obren els seus comerços el pròxim 5 de juny

  • 5 de juny: ¿On és festiu la segona Pasqua a Catalunya?

  • ¿Quan és la Segona Pasqua 2023 a Barcelona i per què aquest any ha canviat de data?

Aquests són els barris de Barcelona que obren els seus comerços el pròxim 5 de juny

PEXELS/Aleksandar Pasaric

1
Es llegeix en minuts

Aquest dilluns 5 de juny se celebra la Segona Pasqua, una festivitat que té lloc 50 dies després de diumenge de Resurrecció. No obstant, aquest any, a causa de la coincidència amb les eleccions municipals al nostre país del 28 de maig, la celebració s’ha desplaçat fins al primer cap de setmana del mes. Aquesta festivitat no s’aplica de forma igual a tota la nostra comunitat autònoma, ja que aquest any afectarà un total de 41 localitats catalanes, inclosos Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, o Badalona entre d’altres.

Districtes amb gran afluència turística

Un dels dubtes més freqüents sobre les festivitats és l’obertura dels comerços, ja que la gent sol aprofitar aquest dia de ‘relax’ per fer compres o simplement per fer un cop d’ull a les botigues.

Segons detalla l’Ajuntament de Barcelona, com a resultat d’un acord de la institució amb la Generalitat de Catalunya i les principals entitats del sector comercial de la ciutat comtal, les botigues de les zones amb gran afluència turística podran obrir durant diversos dies festius. Entre ells hi ha la Segona Pasqua, a més de cinc dies més aquest mateix mes de juny.

Notícies relacionades

Els barris dels diversos districtes de la ciutat subjectes a la normativa, i que per tant, es troben oberts dilluns vinent a Barcelona, són els següents:

  • Ciutat Vella: El Raval, el Gòtic, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera i la Barceloneta.

  • L’Eixample: La Nova Esquerra de l’Eixample, l’Antiga Esquerra de l’Eixample, la Dreta de l’Eixample, la Sagrada Família, El Fort Pienc i Sant Antoni.

  • Sants-Montjuïc: Sants, Hostafrancs i part dels barris del Poble-sec i la Font de la Guatlla.

  • Les Corts.

  • Sarrià-Sant Gervasi: Sant Gervasi-Galvany i part del barri del Putxet i el Farró.

  • Gràcia: La Vila de Gràcia, la Salut, el Camp d’en Grassot i Gràcia Nova i part de Vallcarca i els Penitents.

  • Horta-Guinardó: El Baix Guinardó.

  • Sant Martí: La Vila Olímpica del Poblenou, el Poblenou, el Parc i la Llacuna del Poblenou, Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou.

Es pot destacar que els comerços podran obrir en un horari d’entre les 12.00 i les 20.00 hores de diumenges i dies festius, i que aquesta normativa serà vigent fins al pròxim 31 de desembre del 2025.