Menjar manipulat

Barcelona localitza croquetes per matar gossos llançades en sis punts de Sant Andreu

La Guàrdia Urbana corrobora la presència d’aliments amb claus i verí llançats en carrers i parcs

Barcelona localitza croquetes per matar gossos llançades en sis punts de Sant Andreu

JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’alerta per la detecció de croquetes que oculten verí i claus ha posat en guàrdia entitats i amos de gossos a Barcelona, després de transcendir diversos casos en què les mascotes han emmalaltit o, en algun cas, han mort a l’ingerir aquestes boles de carn llançades al carrer. Tot i que s’ha detectat també en altres punts de la ciutat, tal malifeta ha abundat en especial a Sant Andreu, on alguns veïns es comuniquen a través de xarxes socials per advertir-se d’aliments sospitosos llançats a la via pública. L’Ajuntament de Barcelona ha informat aquest matí que la Guàrdia Urbana ha constatat que les trampes han aparegut, com a mínim, en sis punts del districte.

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha revelat que la policia ha corroborat que els «hams maliciosos» llançats amb la intenció de provocar greus danys a animals s’han localitzat als carrers São Paulo, Peronella i Roine, als parcs de la Pegàs i d’Antoni Santiburcio i el recinte de la Fabra i Coats. La Guàrdia Urbana té una investigació oberta arran d’una denúncia presentada, com va informar EL PERIÓDICO.

Tant els partits del govern de l’alcaldessa Ada Colau (Barcelona en Comú i el PSC) com els de l’oposició han acceptat les peticions d’ERC i Junts perquè s’estrenyi el control per perseguir un delicte que totes les formacions han condemnat. Batlle ha explicat que, per ara, els agents tenen coneixement del cas d’un gos que va emmalaltir a l’empassar-se una agulla amagada en una bola de menjar llençat al carrer. «Està viu i en bon estat de salut», ha precisat el tinent d’alcalde, que ha afegit que els policies de barri han obtingut indicis de tres presumptes casos d’enverinament més de gossos en els últims dos mesos. Una de les mascotes va morir.

Investigació dels Mossos

Notícies relacionades

Batlle ha afegit que els Mossos d’Esquadra també indaguen en els fets. «Les investigacions segueixen el seu curs», ha indicat. El regidor ha comentat que s’estudia reforçar el patrullatge de policies uniformats a les zones on s’han trobat els aliments manipulats i que es redacta un fullet informatiu per enviar als propietaris amb gossos censats a Barcelona. També ha demanat que els veïns que descobreixin la presència d’aliments manipulats alertin la Guàrdia Urbana i, en la mesura possible, aportin les proves al cos.

Per la seva banda, ERC i Junts han ressaltat que, a més d’un risc per a les mascotes, les croquetes condimentades amb claus o verí són una amenaça per als menors que puguin tocar-les o empassar-se-les als parcs de joc. Les dues formacions han trobat a faltar accions preventives del govern municipal davant el fenomen i han demanat rapidesa i contundència per aturar-ho.