Mapa interactiu

MAPA | Les 219 zones de Barcelona on els gossos podran anar deslligats d’aquí a un any

  • En aquestes àrees triades per l’ajuntament i repartides per tota la ciutat es podran deixar deslligades les mascotes sense multa

MAPA | Les 219 zones de Barcelona on els gossos podran anar deslligats d’aquí a un any

Álvaro Monge

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona multarà per passejar gossos sense corretja al carrer d’aquí a un any. L’ajuntament preveu desplegar la mesura al llarg de l’any que ve, malgrat que no serà efectiva fins al desembre del 2023, quan es començarà a sancionar els propietaris que vagin sense la mascota lligada fora de les 219 zones reservades que s’habilitaran. Les multes oscil·larien d’entre 100 a 2.400 euros.

El règim sancionador de l’ordenança està supeditat que es condicionin unes zones d’ús compartit, que es distribuiran almenys una per barri a partir de l’any vinent. Seran en total 103, que s’afegiran a les 116 àrees de gossos –de menys de 400 metres quadrats– i d’esbarjo per a gossos –de més de 400 metres quadrats– ja existents.

Notícies relacionades

L’ajuntament ha explicat que les zones d’ús compartit seran espais sense tancar. Estaran ubicades sobretot en zones verdes. S’establiran horaris en què els amos podran passejar les mascotes sense corretja, sense impediment que altres persones acudeixin a la mateixa zona sense la companyia d’un gos. N’hi haurà 40 que estaran obertes a gossos durant més de vuit hores i 63 durant un horari menys extens, si bé s’acomodaran diferents franges.

A continuació, EL PERIÓDICO ofereix un mapa interactiu amb les 219 zones reservades a Barcelona on poder deixar lliure la seva mascota.

Temes:

Barcelona Gossos