En marxa des del febrer

Barcelona recupera 45 tones de roba amb el nou servei de recollida domiciliària de tèxtil

L’ajuntament ha fet 811 recollides de peces a domicili amb la pretensió d’incrementar la reutilització i el reciclatge

Barcelona recupera 45 tones de roba amb el nou servei de recollida domiciliària de tèxtil

Pexels / Madison Inouye

1
Es llegeix en minuts
ACN

El nou servei gratuït de recollida de roba i altres peces a domicili a Barcelona ha realitzat un total de 811 recollides que han permès recuperar 44,8 tones de material tèxtil. L’objectiu del servei, en funcionament des del febrer, és incrementar la quantitat de roba i tèxtil que es recull selectivament a la ciutat i incrementar les taxes de reutilització i reciclatge.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Barcelona assenyala que va adreçat a la ciutadania que vol desprendre’s de roba, complements de vestimenta, calçat, tovalloles, llençols o cortines. Amb aquest mètode, es vol fomentar la prevenció de residus i l’economia circular. El sector tèxtil és un dels consumidors de recursos més grans del món, amb un enorme impacte ambiental i climàtic.

La iniciativa s’emmarca en el Pla residu zero de Barcelona 2021-2027, que integra l’estratègia Residu Zero a la planificació de la gestió de rebutjos a la ciutat. El consistori afirma que, amb aquesta fórmula, pretén repensar les polítiques de prevenció de residus des d’un nou paradigma i amb la intenció de contribuir a mitigar la crisi climàtica.