Colau, única candidata a alcaldable en les primàries de Barcelona en Comú

  • Els comuns anuncien que només l’actual alcaldessa s’ha presentat a les eleccions internes

Colau, única candidata a alcaldable en les primàries de Barcelona en Comú

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

No és una sorpresa: Ada Colau no tindrà rival en les primàries mitjançant les quals Barcelona en Comú elegirà el seu alcaldable. El comitè electoral dels comuns ha anunciat aquest dimarts que només ha rebut la candidatura de Colau per optar a la plaça. El procés de primàries finalitzarà el 30 de març. Llavors serà oficialment candidata a les eleccions municipals.

L’alcaldessa va rebre al maig l’aval del partit per optar per tercera vegada a les municipals, un pas necessari ja que el codi ètic limita a dos mandats la participació institucional dels seus integrants.

Reunions

Notícies relacionades

El procés seguirà ara amb la publicació definitiva de la candidatura de Colau. El reglament preveu, segons un comunicat de Barcelona en Comú, que es programin trobades entre la candidata a alcaldable i activistes del partit entre el 9 de gener i el 10 de febrer. Colau exposarà els seus projectes de futur i escoltarà propostes sobre perfils de persones que poden integrar la seva candidatura a les eleccions municipals del 28 de maig.

D’altra banda, Barcelona en Comú també haurà de votar internament si concedeix l’aval necessari als tres regidors que el necessitaran per optar per tercera vegada a les eleccions municipals, en cas que figurin en la llista de Colau: Janet Sanz, Eloi Badia i Laura Pérez.