Festejos

¿Quan encenen els llums de Nadal a Barcelona?

Ajuntament, comerciants i restauradors pacten apagar la il·luminació una hora abans per estalviar energia

¿Quan encenen els llums de Nadal a Barcelona?

Elisenda Pons

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 24 de novembre a les 18.30 hores al districte de Nou Barris, un mes abans del Nadal, aquest és el moment triat per l’Ajuntament de Barcelona per a l’acte d’encesa oficial dels llums amb què la ciutat donarà la benvinguda als tradicionals festejos. L’il·luminació es prolongarà fins al 5 de gener, el dia de Reis. 

Notícies relacionades

L’horari de la il·luminació festiva a tota la ciutat serà de diumenge a dijous de 17.30 hores a 22.00 hores, i divendres i dissabte, de 17.30 hores a 23.00 hores. Les excepcions seran el 31 de desembre i el 5 de gener, quan estaran enceses de 17.30 hores a 01.00 hores, així com el 24 de novembre, que ho estaran de 18.30 hores fins a la mitjanit.  

Aquest horari és el pactat pel consistori barceloní amb els gremis de comerç i restauració de la ciutat, i s’hi inclou la mesura d’apagar la il·luminació nadalenca una hora abans amb la finalitat d’estalviar subministrament en l’actual context de crisi energètica. La mesura representa 42 hores menys de consum elèctric durant els festejos, al passar de 259 hores a 217.