Acte incívic

Santa Coloma de Gramenet retira les escultures de Mafalda, Susanita i Manolito

Uns desconeguts van desancorar aquest diumenge la figura de Manolito i la van llançar al riu Besòs

El consistori guardarà les figures per evitar que aquest atac es converteixi en un repte viral

Santa Coloma de Gramenet retira les escultures de Mafalda, Susanita i Manolito

Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (el Barcelonès) ha retirat aquest diumenge el conjunt de figures ‘Mafalda, Susanita i Manolito’ de l’artista argentí Pablo Irrgang que tenien instal·lades a la vora del riu Besòs. La decisió del consistori ha arribat després d’un incident incívic d’uns desconeguts que han desancorat una de les figures, la de Manolito, i l’han llançat al riu. El consistori ha decidit retirar les figures, que es guardaran en dependències municipals fins a decidir una nova ubicació, per evitar que els atacs a les figures es converteixin en reptes que es difonguin per les xarxes socials.

Segons ha explicat l’ajuntament, operaris municipals han retirat les figures que s’havien instal·lat la setmana passada a la via pública. Efectius d’ADF i la Policia Local han recuperat la figura aquest diumenge després que l’haguessin llançat al riu i l’han traslladat a dependències municipals.

Notícies relacionades

Prèviament, divendres l’equip de serens va traslladar de matinada Manolito als magatzems municipals perquè s’havia desenganxat. De fet, segons van explicar, feia alguns dies que s’havia comprovat que els pivots d’ancoratge havien cedit i el mateix divendres es va col·locar la peça al seu lloc d’origen i es va fer reforçar amb ciment líquid.

Ara bé, aquests treballs no han evitat l’incident cívic d’aquest diumenge. En un comunicat, l’ajuntament ha condemnat els fets i ha lamentat que «el comportament d’una minoria està fent malbé la imatge d’una ciutat on la immensa majoria de ciutadans i ciutadanes practiquen uns comportament cívics i responsables. El de Santa Coloma de Gramenet és el segon conjunt Irrgang instal·lat a Espanya després del d’Oviedo (Astúries).

Temes:

Santa Coloma