Equipaments

El Canòdrom arrenca la seva oferta centrada en les tecnologies obertes i la cultura digital

  •  El projecte d’Antena Cibernàrium s’incorpora com a aula de formació i alfabetització digital bàsica per a la ciutadania 

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una programació d’activitats centrada en les tecnologies obertes, la democràcia participativa i la cultura digital al Canòdrom-Ateneu d’Innovació Digital i Democràcia que es portarà a terme entre juny i agost. El consistori ha destacat, en un comunicat, la trobada del 17 de juny ‘Laboratoris ciutadans per a una ciutat democràtica’, un espai d’intercanvi d’experiències i construcció col·lectiva en què participaran una desena d’iniciatives de tot l’Estat. Ja han confirmat la seva participació el Citilab de Cornellà de Llobregat, Les Naus de València, Colaborabora de Bilbao i La Comunal de Barcelona.

Una altra de les propostes destacades és la conferència ‘Democratitzar la ciutat digital: passat, present i futur’, una doble sessió el 4 de juny, en què es posarà el focus en la reconstrucció de les ciutats digitals en clau democràtica, justa i feminista. Aquest any, el Canòdrom també es converteix en un dels espais de la biennal Ciutat i Ciència amb tres activitats: el taller ‘Ciutat i joc, repensar l’espai públic amb Minecraft’ i les xerrades ‘Serious games: política i acció social’ i ‘Identitats i gèneres en els videojocs’.

L’ajuntament ha afegit que aquest equipament del barri del Congrés-Indians també es convertirà en una Antena Cibernàrium, per la qual cosa estrenarà una oferta formativa enfocada a l’ús i coneixement d’eines de programari lliure. En aquest sentit, s’inclou una formació d’eines lliures que faciliten les tasques pròpies dels projectes socials, com l’elaboració de contingut escrit, visual, publicació en xarxes socials i contacte amb la base social i grups d’afinitat.

Com a Antena Cibernàrium, amb l’objectiu de l’alfabetització digital, es proposen tres itineraris formatius i diferents sessions monogràfiques per adquirir habilitats i competències digitals.

Nou residències

Notícies relacionades

Així mateix, el Canòdrom acull des de l’abril nou projectes punters en residència enfocats a la ciència i la tecnologia ètica i democràtica, amb l’objectiu de ser un espai «estimulant i de creació col·lectiva» en què intercanviar idees i col·laborar. Actualment en formen part Biònica, Digital Fems. Technovation Catalunya, FemDevs, Donestech, Ars Games, Función Goteo, Estat de cultura i Residències virtuals.

El Canòdrom els proporciona un espai de treball equipat, accés a aules de formació, sales de reunions i altres zones de l’equipament, i els assessora sobre opcions de finançament i facilita informació rellevant per als seus projectes.