On Catalunya

On anar la nit més curta de l’any

Revetlla de Sant Joan a Catalunya: ¿quines platges estaran obertes i quines tancades a l’àrea de Barcelona?

Celebració de la revetlla a la platja de la Barceloneta, diumenge a la matinada.

Celebració de la revetlla a la platja de la Barceloneta, diumenge a la matinada. / ÁLVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts

La revetlla de Sant Joan es podrà celebrar en la majoria de les platges de l’àrea metropolitana de Barcelona, excepte a les del sud. La capital catalana blindarà l’accés a la Barceloneta per preservar els seus veïns i controlarà els accessos, però permetrà trepitjar la sorra amb un ampli dispositiu de seguretat. No obstant, els municipis del Prat de Llobregat, Gavà, Castelldefels, Viladecans, Vilanova i la Geltrú, Cunit i Sitges han optat per tancar les platges.

Els xiringuitos serviran consumicions fins a la una de la matinada, tot i que a Barcelona estaran oberts fins a les 3.30 hores.

Només els clients

A Sitges, l’Ajuntament tancarà l’accés a les platges de la localitat durant la revetlla i només permetrà l’entrada als clients dels xiringuitos, igual que altres municipis de la zona com Castelldefels, Gavà i Viladecans.

A les platges del centre urbà de Sitges es tallarà el trànsit a partir del migdia i, al llarg de la tarda, s’aniran desallotjant i s’impedirà l’accés amb tanques. Al nucli de les Botigues, des de les nou del matí es prohibirà aparcar a la zona del passeig marítim, perquè cap a les cinc de la tarda es tallarà la circulació del trànsit. En tots els casos, els vehicles que acreditin que han d’entrar en un aparcament de la zona o servir als xiringuitos podran fer-ho, ha detallat el consistori.

Així mateix, els xiringuitos de les platges sí que estaran oberts i perimetrats, de manera que només hi podrà accedir la clientela fins a l’hora del tancament.

Al Maresme, obertes

En canvi, els municipis costaners del Maresme han decidit mantenir les seves platges obertes durant la revetlla de Sant Joan, si bé reforçaran la vigilància i els dispositius policials per evitar aglomeracions de persones.

Després d’una setmana de deliberacions per determinar si tancaven o no les platges en aquesta festivitat i després que l’Ajuntament de Barcelona optés per mantenir-les obertes i fracassés la iniciativa de consensuar una estratègia comuna en el marc de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, han optat per obrir-les, tot i que reforçaran els controls policials per evitar grans acumulacions de gent.

Reforçar la presència policial

En el cas de Mataró, la capital de la comarca, la policia local té previst desplegar un dispositiu específic amb què restringirà la circulació al passeig marítim i vetllarà perquè no hi hagi «pertorbacions greus» a la seguretat i la convivència.

Al Masnou també es reforçarà la presència policial de forma extraordinària durant la revetlla i l’Ajuntament, que ha apel·lat a la responsabilitat ciutadana, actuarà si veu aglomeracions.

Notícies relacionades

Els consistoris de Premià de Mar, Vilassar de Mar, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Andreu de Llavaneres, Canet de Mar, Sant Pol de Mar, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar seguiran la mateixa dinàmica, amb més controls policials per evitar concentracions i fogueres.

En alguns casos, com Arenys de Mar i Calella, també es posaran en marxa controls d’accés.