On Catalunya

Patologies

¿Ets incapaç d’imaginar una platja o recordar una foto? Tens afantasia, ceguesa de ment:

Algunes persones no són capaces de crear imatges al seu cap, ni tan sols poden visualitzar la seva parella

¿Ets incapaç d’imaginar una platja o recordar una foto? Tens afantasia, ceguesa de ment:

CAPTURA VÍDEO EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

¿Recordes en la teva ment la teva platja favorita, una fotografia de la teva infància o el teu restaurant favorit de les últimes vacances? ¿Pots imaginar-te el paisatge que descriuen al teu llibre favorit? Aquesta al·lusió tan senzilla per a la gran majoria, resulta impossible per a algunes persones.

Tot i que resulti difícil de creure hi ha moltes persones que no poden crear imatges mentals al seu cap, una cosa que els científics han definit com a ‘afantasia’. Visualment no poden recordar una persona o objecte, tot i que sàpiguen les seves característiques físiques.

Notícies relacionades

Psicòlegs de La Universitat d’Exeter han ideat un test per poder diagnosticar aquesta problemàtica tot i que és impossible saber si aquesta persona pot o no visualitzar imatges, als pacients que la pateixen.

Aquest test es basa en un qüestionari per poder calcular com d’extensa, o no, és la capacitat de crear fotografies mentals dels seus pacients. Una eina que no només serveix per detectar l’afantasia sinó també el seu contrari, els supervisualitzadors.