ACTUALITAT BLAUGRANA

Enríquez Negreira va amenaçar el Barcelona després que finalitzessin els pagaments: «Sortiran totes les irregularitats»

Enríquez Negreira va amenaçar el Barcelona després que finalitzessin els pagaments: «Sortiran totes les irregularitats»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

José María Enríquez Negreira, exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA), va amenaçar el Barcelona a través d’un burofax, publicat aquest dijous al diari ‘El Mundo’, de destapar un gran «escàndol» quan el club blaugrana va avortar el 2018 els seus pagaments milionaris per rebre assessorament arbitral.

El número dos dels àrbitres va amenaçar el febrer del 2019 el club blaugrana, llavors presidit per Josep María Bartomeu, d’explicar «sense miraments les irregularitats del club que havia conegut i viscut de primera mà».

«Tinc la ferma intenció de cursar denúncia davant els jutjats, cosa que de ben segur portarà conseqüències negatives. Fins ara no he iniciat aquestes actuacions per, justament, evitar greus conseqüències, alimentant l’esperança d’arribar a una deguda entesa en relació amb la meva pretensió, perquè no crec que un altre escàndol afavoreixi el club i molt menys el senyor Rosell, tenint en compte com aquest facturava al club o aquest a ell», va apuntar Negreira en l’inici del seu burofax.

Set milions

La Fiscalia de Barcelona investiga per un presumpte delicte de corrupció entre particulars una empresa d’Enríquez Negreira, per uns pagaments d’1,4 milions d’euros realitzats pel FC Barcelona entre el 2016 i el 2018.

Notícies relacionades

Així ho va revelar aquest dimecres el programa ‘Que t’hi jugues’ de SER Catalunya, que va informar que la investigació es va iniciar arran d’una inspecció fiscal a DASNIL 95 SL per la tributació dels citats 1,4 milions d’euros. El diari ‘El País’ va xifrar en set milions el que el Barça va pagar a l’exvicepresident arbitral des del 2001 amb Joan Gaspart a la presidència.

Segons la mateixa informació, el Barcelona va pagar a aquesta empresa 532.728,02 euros l’any 2016, 541.752 euros el 2017 i 318.200 euros l’any 2018, que és quan es va produir l’últim pagament, una data que coincideix, segons el programa radiofònic, amb la constitució d’un nou CTA i la sortida d’Enríquez Negreira del Comité.