L’ANADA DE LA SEMIFINAL (21 h)
Barça-Inter: dos mètodes oposats per anar a Múnic
L’onze de Hannsi Flick s’enfronta a un adversari que és la seva antítesi: un equip jove, el més golejador de la Champions, davant un de veterans que és el menys golejat.

L’equip més golejador d’Europa (tres gols per partit) davant el menys golejat (0,4 per partit). Un Barça jove (25 anys de mitjana tindrà el seu onze titular) contra un Inter veterà (30,3). Un semifinalista en ratxa que vola (una derrota en 28 partits i la Copa conquistada dissabte) davant un semifinalista encallat amb quatre partits sense guanyar, sense liderat a Itàlia i eliminat a la Copa pel Milan. Més contrastos no pot contenir el duel que entre avui i dimarts que ve, entre Montjuïc i San Siro, enviarà el primer passatger cap a Munic.
Michael Laudrup, Rio Ferdinand, Christian Vieri, Fredrik Ljumberg, Vitor Baia, Darren Fletcher, Massimo Ambrosini, Gilles de Bilde, Ally McCoist… Donarien anys de vida i diners per estar una altra vegada a la gespa, participant de nou en un fabulós partit com els futbolistes que van ser abans que haver de comentar-lo des de les grades amb la mateixa targeta que els 645 periodistes acreditats.

Lamine Yamal, durant l’entrenament a la ciutat esportiva Joan Gamper. /
El privilegi d’altres
El privilegi pertany ara a les noves generacions.A un Lamine Yamal de 17 anys, a punt de complir ¡100 partits! amb el Barça, i que diu haver perdut la por en un parc de Rocafonda. A un Lautaro Martínez que als 27 és un històric de l’Inter. A un Fermín López que «sempre és una opció» per a Flick de ser titular al Barça. A un Henrik Mkhitaryan que als 36 anys assumeix que és la seva última oportunitat de guanyar la Champions. A un Pedri que s’enfrontarà a Nicolò Barella per apropiar-se de la pilota, en un duel sense color en aquesta faceta.
Compareix el Barça davant el gruix de l’afició sense que li puguin tributar l’homenatge que es mereix pel títol de Sevilla perquè ho impedeix el cerimonial de la UEFA. Més xiulets per això, potser.

Fermín López entra al camp d’entrenament aquest dimarts, abans del duel amb l’Inter de Milà. /
Sis anys després
Net de ment, potser no fresc de cames, es prepara l’equip de Flick per disputar la semifinal sis anys després de l’última, que va encarrilar de meravella amb un demolidor 3-0 i que es va deixar arrabassar amb l’encara dolorós 4-0 de Liverpool amb mig equip mirant les musaranyes en el córner letal de l’eliminació.
Un excel·lent motiu perquè Marc André ter Stegen parli als seus companys des del centre del vestidor. És l’únic que pot explicar com es llança per la borda una oportunitat única com la que se’ls presenta d’arribar a una final. La del 2025 es juga a Múnic. «Per a tothom és un somni arribar aquí», va comentar Flick, al·ludint a aquest doble destí: la final i Múnic.

Els jugadors del Barça, en la sessió preparatòria prèvia al duel de la Champions contra l’Inter. /
El protocol del retard
L’entrenador va mirar d’eliminar somiejos i els calius d’eufòria que es mantinguessin a la tornada de Sevilla. A l’equip l’esperen nous desafiaments. Flick va repetir el protocol d’altres moments crucials, com la vigília de la semifinal copera amb l’Atlètic i la dels quarts de final amb el Borussia Dortmund. Hi va haver una llarga sessió d’anàlisi de vídeo i xerrada que va retardar l’inici de l’entrenament al camp; la sessió interna també és part de l’entrenament per al tècnic alemany, que després es va irritar al veure un grupet que va sortir tard al camp.
«Quan guanyes una final i al Madrid és molt especial, però estem centrats. La final de la Champions és la més important del calendari»
Entrenador del Barça
«Quan guanyes una final i al Madrid és molt especial, però estem centrats. La final de la Champions és la més important del calendari», va opinar Flick, i va garantir que els jugadors estan enfocats en el duel contra l’Inter.
«Hem parlat del que hem de canviar, perquè ells en el centre del camp tenen cinc jugadors, i de com hem de gestionar això», va explicar l’entrenador mentre alertava dels seus contraatacs i de com d’important que és reduir els errors en la possessió. «Tenen uns automatismes molt bons i hem de protegir alguns espais que són molt importants», va avisar.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Presumpta administració deslleial Els Mossos confisquen documents i joies als marmessors de Pere Mir
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Segons l'Idescat Sant Just Desvern torna a ser el municipi amb més renda per càpita, per davant de Matadepera i Tiana
- Perspectives El Govern manté en el 2,6% el creixement del 2025 malgrat la incertesa pels aranzels
- Criança El pediatre Carlos González, sobre l'exposició dels nens a les pantalles: "Fins a aquesta edat, res"
- Energia El Govern central exigeix per a aquesta mateixa tarda a REE i totes les elèctriques totes les dades sobre l'apagada
- Educació superior Creix més del 50% el nombre d’universitaris que han de compaginar estudis i treball en només tres anys