EL RETORN DEL REI

Laporta vol que Messi es retiri a Barcelona

«Ens agradaria que el final de la seva carrera fos amb la samarreta del Barça i sent aplaudit a tots els camps»

Laporta vol que Messi es retiri a Barcelona

Jordi Cotrna

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Falta una setmana per al 5 d’agost, un dia marcat a foc per al barcelonisme: l’aniversari de la marxa de Leo, una ferida que continua oberta i que Joan Laporta assegura que vol tancar.

«L’etapa de Leo no es va acabar com tots volíem. Va acabar molt condicionada per qüestions econòmiques. Tenim un deute moral amb ell en aquest sentit. Ens agradaria que el final de la seva carrera fos amb la samarreta del Barça i sent aplaudit a tots els camps», ha sentenciat des de Nova York. El president blaugrana ja havia obert aquesta porta el cap de setmana passat en una entrevista a ESPN però aquesta vegada ha sigut més clar. «Això és una aspiració. No hi ha res parlat. Em sento corresponsable d’aquest final. Crec que és un final provisional, crec que aconseguirem que aquesta aspiració sigui una realitat».

Laporta va prometre durant la campanya electoral que renovaria l’estrella argentina. Però, adduint el ‘fair play’ financer de LaLiga, no va poder complir la seva paraula. Les palanques econòmiques han canviat la situació: el Barça ja no ha de fitxar amb la regla 1x4 (només podia invertir en nous fitxatges un euro de cada quatre nous que ingressés) sinó que torna a l’1x1.

De 38 gols a 11

El curs passat va ser decebedor tant per al Barça com per a Messi. Els blaugranes van quedar fora de la fase de grups per primera vegada en 18 anys i el PSG, malgrat el trident Messi-Mbappé-Neymar, va patir una dolorosa eliminació contra el Madrid. Qui marcarà els 30 gols de Messi, es preguntava Koeman abans de la sortida del vuit vegades ‘pitxitxi’ de lliga. Sense ell, els màxim golejadors van ser Aubameyang i Memphis Depay (13 gols en totes les competicions), mentre que l’exblaugrana, després de 13 temporades seguides sense baixar dels 38 gols, només en va aportar 11 al PSG.

Com Eric Castel

Notícies relacionades

Messi va firmar per dos anys amb el PSG amb la intenció d’anar l’any que ve cap als EUA per acabar la seva carrera a l’Inter de Miami. Però el canvi de la situació econòmica i esportiva del Barça podria alterar els seus plans: el club blaugrana, a diferència de fa un any, torna a ser competitiu. A més, a la banqueta ja no hi ha un Koeman amb qui no va tenir ‘feeling’ sinó el seu amic Xavi, que desitja la seva tornada. El tècnic ja va dir aquesta setmana que «tant de bo» que la història de Messi amb el FC Barcelona no s’hagi acabat.

L’estiu vinent, quan faci 36 anys, quedaria lliure, per tant, podria fer com Eric Castel, que va canviar el Barça pel PSG però va tornar al cap de dos anys. ¿Es repetirà el guió del còmic?

Temes:

Messi