EMPENTA ECONÒMICA

Oficial: el Barça activa la segona palanca per apuntalar la defensa

El club blaugrana ven un 15% extra dels drets televisius per 330 milions

Oficial: el Barça activa la segona palanca per apuntalar la defensa

AFP/PAU BARRENA

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça ha activat la segona palanca econòmica en la seva carrera per aixecar-se al més aviat possible. Després d’una Copa en tres anys de sequera, el club té tanta set de títols com Lewandowski, paradigma de l’esforç que s’ha fet per reforçar la davantera. Ara, com ha explicat Joan Laporta, totes les energies estan posades a apuntalar la defensa.

«Continuem avançant en la nostra estratègia i estem encantats d’haver completat aquest acord addicional amb Sixth Street que ens proporciona un augment significatiu de la nostra solidesa financera», va dir Joan Laporta al fer oficial aquest divendres l’acord arribat el dia anterior. «En les últimes setmanes, nosaltres i Sixth Street ens hem compromès i col·laborat amb una entesa compartida del que pretenem aconseguir per a la nostra organització, i esperem tenir un gran acord de col·laboració a llarg termini».

El Barça va anunciar el 30 de juny un acord amb Sixth Street, un fons d’inversió nord-americà amb seu a San Francisco, que li injecta 207,5 milions d’euros per la venda del 10% dels drets televisius de la Lliga per als pròxims 25 anys. La proposta de LaLiga amb CVC implicava la cessió del mateix percentatge per més diners, 270 milions, però pel doble de temps, 50 anys.

La directiva ha repetit la fórmula de Sixth Street, venent un 15% per 330 milions, com va avançar aquest diari. L’acord suposa un impacte comptable de 400 milions, ja que calcula una revalorització d’un 2% anual durant aquests 25 anys. El pacte permetria tornar a fitxar amb llibertat sense les cotilles que estableix LaLiga: d’aquesta manera el Barça deixarà enrere l’esquema de l’1x4 que va patir l’estiu passat (només podria invertir 1 euro per cada 4 que estalviés) per passar a l’1x1, que farà molt més assequibles les inscripcions de Lewandowski i companyia. Es pot recordar que l’últim informe de LaLiga situava el Barça com l’únic equip amb el marge salarial negatiu (-144 milions).

Pendents de Koundé

Koundé continua sent el principal candidat per a la defensa. El central del Sevilla en principi no havia de viatjar amb el seu equip a Lagos (Portugal) perquè el seu pas al Chelsea semblava fet però finalment sí que ha demanat anar amb l’expedició andalusa a l’espera d’aclarir el seu futur. El Chelsea ofereix 60 milions, però el Barça confia que el defensa imposi la seva voluntat de jugar al Camp Nou, com Raphinha i Lewandowski.

A més de pugnar pel central francès, Chelsea i Barça també negocien per Azpilicueta i Marcos Alonso. El primer ja no va estar en la llista de convocats de l’últim amistós, en principi per molèsties físiques, però sembla que el capità londinenc és el defensa que està més a prop del Barça en aquest moment.

De Jong, l’altre front

Notícies relacionades

No és l’únic tema que ‘blues’ i blaugranes tenen entre mans. El Chelsea no perd de vista Frenkie de Jong, a qui continua sense convèncer la idea d’anar-se’n al Manchester United, que ja havia acordat un traspàs de 75 milions, més 10 en variables. A diferència dels ‘red devils’, el club londinenc compta amb la carta de jugar la Champions per intentar convèncer el migcampista neerlandès que marxi a la Premier.

La seva marxa alliberaria 42 milions de massa salarial, segons els càlculs del club, però de moment no hi ha moviments en el cas de De Jong ni a la resta de l’operació sortida (Riqui Puig, Mingueza, Briaithwaite, Umtiti, Memphis Depay i Neto). Si no hi ha baixes, el Barça activaria una tercera palanca: el club calcula que podria vendre el 49% de Barça Studios per uns 200 milions, però preferiria desprendre’s d’un percentatge menor. També ha estudiat més opcions per inscriure jugadors, com per exemple la venda d’un 15% del museu de l’entitat durant set anys per una quantitat que podria arribar als 230 milions.