FITXATGE ESTRATÈGIC

El Barça fitxa Koundé, l’escollit per rellevar Piqué

El club blaugrana pagarà 50 milions més 10 en variables pel central francès del Sevilla

4
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Gerard Piqué ha sigut titular indiscutible des que va tornar al Barça el 2008. 14 temporades, déu-n’hi-do. Quan Xavi li va dir que si seguia aquesta temporada perdria aquesta condició, el segon capità li va respondre que, als 35 anys, intentaria demostrar que continuava sent el millor central de l’equip, vingués qui vingués. Amb Araujo renovat, Gerard aspirava fins ara a disputar-li l’altra plaça a Eric Garcia i Christensen. L’aterratge de Jules Koundé, l’escollit per rellevar Piqué en la defensa, canvia no només l’escenari per al jugador del planter, sinó que fa a la línia defensiva blaugrana un salt de qualitat.

«Estic molt il·lusionat. El Sevilla és un gran club però el Barça és un pas més en la meva carrera a tots els nivells», va explicar el nou blaugrana als mitjans del club. El central, que va assenyalar que Xavi era el gran responsable de la seva arribada, es va definir com un futbolista «dinàmic, amb molta energia i que intenta ser molt agressiu».

El Barça pagarà 50 milions més 10 en variables pel defensa francès que, per edat (23) i condicions, és un fitxatge estratègic: una inversió a curt, mitjà i llarg termini, a diferència dels veterans Azpilicueta (32) i Marcos Alonso (31), els altres escollits per reforçar la defensa. Compta amb l’avantatge sobre Christensen de conèixer bé la Lliga i garanteix una excel·lent sortida de pilota, una de les principals virtuts d’Eric i Piqué. A més de la contundència i capacitat d’anticipació, la velocitat li permet jugar també com a lateral.

Però el futbol és impredictible, com bé sap el Barça amb Umtiti, un altre defensa francès que va arribar al Camp Nou gairebé amb la mateixa edat que la que té Koundé i que, després de dos anys excepcionals que van fer pensar que el club tenia en ell central per a anys, va veure frenada la seva carrera pels problemes físics.

Koundé també va haver de passar per quiròfan el mes passat per unes molèsties en els isquiotibials que l’havien perseguit la temporada passada. Una operació que va refredar l’interès del Chelsea i que va ficar el Barça a la carrera. Això sí, escaldat pel cas Umtiti, el club barcelonista s’ha interessat pel seu estat físic. El jugador ha tornat a tocar pilota aquesta setmana i el seu entorn ha insistit que estarà al màxim per a l’inici de curs.

El Barça li ha acabat guanyant la carrera al Chelsea. El central sevillista va estar ja a punt l’estiu passat de fer cap a Stamford Bridge. Tot semblava indicar que aquest any el club anglès tornaria a la càrrega, però una operació quirúrgica i la irrupció blaugrana han canviat l’escenari.

El Sevilla, que ja s’havia desprès de Diego Carlos, estava resignat a vendre el seu altre central. El preu de sortida eren 65 milions, tot i que els blaugranes van buscar rebaixar-ho fins als 40 afegint algun jugador en l’operació. Però el Sevilla preferia diners al comptat i res de terminis. Amb el ‘cash’ de la segona palanca i la complicitat de Koundé, que seduïa més el Camp Nou que Stamford Bridge, el Barça ha acabat apujant l’aposta fins als 50 milions, més 10 en variables, en la línia del tot o res de Joan Laporta per iniciar un altre cercle virtuós.

Azpilicueta, el següent

Aquest cas, afegit al de Raphinha (el Barça també es va avançar al Chelsea) i al fitxatge de l’’exblue’ Christensen, no ha deteriorat segons el Barça la relació amb el Chelsea, amb el qual hi ha converses obertes per Azpilicueta (que podria ser el següent a vestir de blaugrana), Marcos Alonso i Frenkie de Jong.

Notícies relacionades

El club blaugrana, que continua lidiant amb el ‘fair play’, ha obert la porta al centrecampista neerlandès, igual que va fer al principi de l’estiu de manera més subtil amb Piqué. Tots dos compten amb salaris molt elevats i no parteixen com a titulars, per la qual cosa la seva marxa seria un respir per a la massa salarial barcelonista. Si no hi ha rebaixes salarials (De Jong tampoc està per la feina) ni sortides (Mingueza podria anar-se’n per 2 milions al Celta, però Umtiti, Riqui Puig, Neto, Braithwaite, Pjanic, Abde i Memphis de moment segueixen) s’haurà d’activar una tercera palanca, la de Barça Studios per poder inscriure Koundé i companyia.

Tebas: «Van per bon camí»

«Quan ens ensenyin la documentació de les palanques i alguns jugadors que han de vendre, veurem si poden inscriure tothom», assenyalava dimecres Javier Tebas, que considera que Joan Laporta està fent els deures. «Ells saben què han de fer. Jo crec que els queda una mica de feina per a tot el que han de fer, però penso que van per bon camí».