LA PRETEMPORADA BLAUGRANA

Apunts de la gira del Barça: a falta de Koundé, Dembélé

L’‘overbooking’ en atac contrasta amb les necessitats defensives, que tornen a quedar en evidència contra la Juve

Apunts de la gira del Barça: a falta de Koundé, Dembélé

FCB

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça continua agafant forma, tot i que contra la Juventus no va passar de l’empat (2-2) i tampoc va exhibir un joc tan fluid com contra el Madrid i l’Inter Miami. Dembélé, amb dues accions de fantasia, va ser l’estrella del rodeo a Dallas, animant el duel amb menys ritme i exuberància de la gira dels EUA, però en què va deixar clar que torna a ser competitiu.

Opulència ofensiva

Opulència ofensivaOusmane Dembélé, que també va donar una gran assistència a Kessié que el porter de la Juve va rebutjar in extremis, es va inventar del no-res dos gols de somni que va celebrar fent el gest de dormir. La competència que hi ha en la davantera fa que ningú es pugui adormir si vol disposar d’uns minuts que són més cars que mai. Si l’extrem francès està veient porteria amb més facilitat que l’any passat, Lewandowski continua sense haver-se estrenat com a golejador amb el seu nou equip. «Ens ajuda molt amb la seva feina i la seva pressió. Els gols ja arribaran, perquè els ha marcat tota la seva carrera», reflexionava Xavi. El Bota d’Or es va oferir i va deixar bons moviments però, gairebé sense ocasions a banda de la fuetada inicial i un cop de cap desviat, s’haurà d’esperar per cantar el primer gol com a blaugrana. Diumenge, a Nova York, tindrà una nova oportunitat.

Tancar l’autopista dreta

L’‘overbooking’ ofensiu contrasta amb les mancances que l’equip té darrere. Amb Araujo descansant, la banda dreta va ser una autopista per als de la Juve que ni Dest ni Sergi Roberto van saber tancar, demostrant que els reforços defensius són imprescindibles, en general, i especialment en aquest flanc. Azpilicueta hauria de tapar l’esvoranc que va obrir l’adeu d’Alves fa cinc anys i que ni Douglas, ni Montoya, ni Semedo, ni Aleix Vidal, ni Sergi Roberto, ni Wagué, ni Dest, ni Emerson ni el mateix Alves han tancat. A més del capità del Chelsea, la polivalència de Koundé i Araujo permetria evitar passadissos com el que va tenir Cuadrado a Dallas, que va fer anar de corcoll Sergi Roberto i després li va guanyar l’esquena a Dest en el primer gol italià.

De Jong i els descartats

A l’espera que arribin Koundé i Azpilicueta com alternatives per al lateral dret i l’eix de la defensa, Frenkie de Jong va tornar a jugar de central. Un mal rebuig seu va ser el prolegomen del 2-2, en què Dest també va quedar assenyalat. El Barça continua pressionant perquè el migcampista neerlandès marxi o es rebaixi el sou, però de moment no està per la feina. Memphis Depay sap que si es queda jugaria fins i tot menys que el seu compatriota, per l’allau de recursos d’atac. A l’espera que arribi alguna oferta que el sedueixi a ell i a l’equip, a Dallas va tenir dues bones opcions de gol.

El recanvi de Busquets

Notícies relacionades

El club ha buscat aquest estiu recanvis per a Piqué i Alba però no n’ha fitxat cap per a Busquets, el capità i el tercer supervivent de l’última Champions (el quart és Ter Stegen). Xavi està aprofitant la gira dels EUA per fer càsting de l’alternativa en el lloc de pivot. En els dos primers partits en territori americà va provar Nico en aquesta demarcació i el jove del planter va rendir a un bon nivell. Contra la Juventus el va situar d’interior, com a Kessié (que, malgrat haver jugat en el doble pivot amb el Milan, el seu nou entrenador veu més avançat, en la primera línia de la pressió alta).

En la segona meitat va posar a l’eix de la medul·lar Pjanic. L’exjuventí, cedit la temporada passada a Turquia, es va estrenar a la gira. Malgrat tenir el cartell de transferible, es va reivindicar i va ser dels millors després de l’entreacte. «M’ha agradat molt –va valorar Xavi–. Ens dona molt amb la pilota, ha trobat molt bé els interiors, té una visió de joc exclusiva del futbol en general, perquè no n’hi ha gaires que vegin el joc al primer toc. Sempre mira cap endavant, busca molt bé la passada al 9». Potser Pjanic trobi amb Xavi els minuts i la confiança que no va tenir amb Koeman.