LA RECEPTA

Gaspatxo de maduixes

1
Es llegeix en minuts

Victoria M. Rodríguez, del mercat de l’Abacería, proposa cridar la primavera amb aquest gaspatxo de maduixes per a quatre persones.

INGREDIENTS

300 grams de maduixot madur.

20 grams de cebollí.

15 grams de cogombre pelat.

3 tasses d’aigua.

5 cullerades d’oli d’oliva.

30 grams de molla de pa.

Un gra d’all.

¼ de pebrot vermell.

Una cullerada de sucre morè.

Una cullerada de vinagre de poma.

Notícies relacionades

PREPARACIÓ

Treieu les fulles verdes dels maduixots –reserveu-ne tres per adornar– i piqueu-los al got de la batedora. Peleu el gra d’all i poseu-lo amb els maduixots a la batedora. Afegiu-hi el cebollí, el pa remullat en el vinagre, sal, el pebrot vermell, el cogombre picat, el sucre i l’aigua, i bateu-ho tot junt. Finalment, afegiu-hi l’oli, a poc a poc, com si féssiu maionesa, fins que es formi una crema homogènia. Després passeu-ho per un colador xinès o un colador de malla mitjana. Serviu-ho en copes individuals i adorneu-ho amb talls de maduixot. Es refreda bé, i a la taula.