DESTACATS DEL DIA

El sondeig del GESOP i altres notícies del dia, en un minut

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) ERC es dispara i Puigdemont perd força, segons l'enquesta del GESOP per a EL PERIÓDICO. El sobiranisme baixa 2,2 punts respecte al 2015, però acaricia la majoria absoluta. Junqueras escurça distàncies amb l'expresident quan es demana als enquestats que triïn un candidat a liderar la Generalitat.


2) Detingut el presumpte assassí de tres persones, dues d'elles guàrdies civils, a TerolEl ciutadà de nacionalitat estrangera ha sigut capturat a les cinc del matí en una zona que limita amb Castelló.

EFE / ANTONIO GARCÍA / L'operatiu desplegat per la Guàrdia Civil per buscar l'assassí de tres persones a Terol. /


3) Commoció a França per la mort de quatre nens al partir un tren per la meitat un bus d'estudiants a prop de Perpinyà. L'accident es va produir en un pas a nivell i va causar també 24 ferits, set d'ells molt greus.

FRANCE BLEU / Diversos treballadors retiren les restes de l'autobús que s'ha partit en dos al xocar amb el tren.  / 


Notícies relacionades

4) Aquest divendres s'estrena 'Star Wars: Els últims Jedi'. L'entrega concebuda per Rian Johnson es presenta com un intent de conduir la franquícia en direccions sorprenents. Molts es van avançar ahir al dia oficial de l'estrena i van assistir en massa a les preestrenes.

Assistents a la preestrena de 'Star Wars: els últims Jedi', al cine Phenomena de Barcelona. / FERRAN SENDRA

5/ El TSJC condemna la Generalitat per desentendre's de les guarderies. L'Ajuntament de Cornellà va denunciar l'impagament que unilateralment va decidir Ensenyament i ara percebrà 2,3 milions d'euros.

DANNY CAMINAL / El pati d'una guarderia de Cornellà. /